VOORBESCHOUWING VIGOR WUITENS HAMME – BOCHOLT VV

Vigor Hamme werd al gesticht in 1908 en is met stamnummer 211 een van de oudere clubs in onze reeks. Een fusie in 1973 zorgde voor de huidige – enigszins opmerkelijke – clubnaam. Vigor Wuitens is een vertrouwde naam in de nationale afdelingen en kwam in het begin van deze eeuw zelfs een zevental seizoenen uit in Tweede Nationale. Dat kon toen nog voor een dorpsclub, zonder absurde licentievoorwaarden en protectionistische profclubs die geen genade hadden voor de overbodige charme in het voetbal. Ach, laten we daar niet over beginnen.

In de spelerskern van Vigor Wuitens treffen we enkele bekende namen: Griffin De Vroe herinneren we ons als (invallers-)doelman van Sporting Lokeren en Pieter-Jan Monteyne heeft heel wat jaren in het profvoetbal op de teller. In de huidige competitie wil het echter nog niet helemaal loslopen voor de Hammenaren. Een voorlopige achtste plaats met zestien punten, dat is de grijze middenmoot en al zijn ze de laatste weken al flink opgeklommen in het klassement, we vermoeden dat de Oost-Vlamingen nog hoger mikken.

Bocholt VV verkeert weer eens in de winning mood. De overwinning in Tongeren leek echter geen maatstaf, zodat we toch benieuwd zijn of het ook in het verre Hamme zal lukken. Aan onze jongens om dit te bewijzen. Succes!

Other Articles