EN DE BOCHOLTER TREIN… HIJ DENDERDE VOORT!

Een verplaatsing naar de nummer acht in de stand, Vigor Wuitens Hamme dan nog, een club van stand, ja dan ben je er toch niet helemaal gerust in. De Oost-Vlamingen waren bezig aan een sterke remonte uit de kelder van het klassement en al waren die van ons de laatste weken behoorlijk dominant, we weten allemaal hoe een balletje rollen kan.

Geen paniek echter, dachten onze jongens vanmiddag in Hamme, we doen ons ding en zien wel weer. De eerste minuten waren dan ook in evenwicht, tot Wouter Scheelen – wat speelde onze ancien een sterke partij – al snel de wedstrijd in onze richting duwde (0-1). Want ja, Stijn Wertelaers had al eens een bal moeten pakken, maar we hadden toch nooit het gevoel dat Hamme de forcing zou kunnen voeren. Nog voor de rust zorgde Dylan Put voor 0-2, en zo gingen we met een rustig gemoed de citroenthee tegemoet.

Na de rust veranderde er niets. KBVV bleef dominant, en toen Ben Didden vanop respectabele afstand de 0-3 tegen de touwen hamerde, wisten we ons zegezeker. De Bocholter dominantie bleef onbetwistbaar, en een tweede doelpunt van Ben Didden (0-4), ook een tweede van Dylan Put (0-5) en tenslotte eentje van invaller Dion Watson (0-6) maakten van deze op voorhand als lastig aangekondigde verplaatsing tot een wandeling in het park.

Een wandeling in het park, hoe eenvoudig moet dat geweest zijn, horen we u roepen. Maar nee, Vigor Wuitens Hamme is geen makkelijke verplaatsing. Op dit moment moeten we er simpelweg rekening mee houden dat dit KBVV een van de beste teams in de reeks is. En dan zijn we misschien nog te voorzichtig.

Hoe dan ook mogen we vandaag euforisch zijn. Leider Hasselt liet ook dit weekend punten liggen en zo zien we de kloof met de leider na amper twee wedstrijden krimpen van zeven tot drie punten. Volgende week zien we weer verder, dan komt Cappellen op bezoek aan de Damburg.

Dikke proficiat aan trainers en spelers!

Other Articles