Over ons

Een eeuw van passie, prestaties en volharding

Bocholt VV werd in 1923 met veel enthousiasme opgericht door enkele inwoners van Bocholt. Al snel klom de club op de ladder van de voetbalcompetitie, met een eerste verheffing naar de nationale divisies in 1930. Hoewel de oorlogsjaren en de periode daarna uitdagingen met zich meebrachten, bloeide de club echt op in de late jaren ’50, toen we opklommen naar de eerste provinciale afdeling.

We werden ‘Koninklijke’ Bocholter VV, een naam die we nog steeds met trots dragen. Onze reis ging verder met ups en downs, maar de jaren ’90 brachten een keerpunt toen we, met de steun van Brouwerij Martens, opnieuw opklommen naar de eerste provinciale en zelfs nationale reeksen.

Het nieuwe millennium markeerde een periode van gestage groei en een drive om het beste in onszelf naar boven te halen. We streven ernaar om ons te positioneren in de top vijf en we hebben moedige wedstrijden gespeeld tegen vooraanstaande clubs in de Beker van België. Deze strijdlust, gecombineerd met onze rijke voetbalgeschiedenis, heeft ons geholpen om onze plaats in de Belgische voetbalwereld te claimen.

Ondertussen is er een boek geschreven over 100 jaar Bocholt VV ( een echte aanrader) met nostalgische wedstrijden, intervieuws, anekdotes, enz …. Het boek is te koop voor 25 € en is gemakkelijk aan te vragen door een mailtje te sturen naar info@bocholtvv.be.

Onze missie bij Bocholt VV is altijd geweest om de passie voor voetbal te verspreiden, en tegelijkertijd de integriteit en sportiviteit van het spel te bevorderen. We geloven in de ontwikkeling van jong talent en het ondersteunen van spelers om het beste uit hun capaciteiten te halen, ongeacht hun niveau. Daarnaast staan we sterk in onze overtuiging om een inclusieve club te zijn, open voor iedereen die wil genieten van het mooie spel.

Een eeuw na onze oprichting is onze visie nog steeds sterk: het spel vieren, onze spelers koesteren en een omgeving creëren waarin iedereen kan genieten van voetbal. K. Bocholter VV, een trotse club met een rijke geschiedenis die uitkijkt naar de volgende honderd jaar!

Het bestuur

Operationeel bestuur

Directiecomité

Beheerraad