Voorbeschouwing FC Snef – Bocholt VV

Herinnert u het zich nog? Op 11 oktober van vorig jaar klopten onze jongens in eigen Damburgstadion KFC Houtvenne, om zo de leidersplaats te grijpen in Tweede Amateurklasse B. En dan ging het licht (weer) uit. We zijn nu tien maanden verder, tien lange maanden zonder voetbal, maar morgen mag het dan eindelijk weer. Het nieuwe seizoen kondigt zich aan, ongeduldiger dan ooit, en start naar goede gewoonte met bekervoetbal.

De strijd om de Beker van België, in sommige kringen ook wel de Croky Cup genoemd, is er een van lange adem. De eerste ronde is vorige week al afgewerkt – daar was onze club nog voor vrijgesteld – en de eerste veldslag wist onze tegenstander van morgen alvast te winnen: FC Snef, eerste provinciale Henegouwen, klopte in eigen huis derde amateurklasser Pont-à-Celles Buzet, en dat mag meteen een verwittiging zijn voor Bocholt VV, de tweede amateurklasser die morgen aantreedt in het verre Seneffe.

Want ja, als we met enige weemoed terugdenken aan de 2-0 overwinning tegen Houtvenne, moeten we toch ook even herinneren aan de pijnlijke 0-2 nederlaag tegen het illustere Oppagne-Wéris in het bekertornooi van vorig seizoen. Akkoord, die ploeg speelde in Derde Amateur en was dus op papier sterker dan de tegenstander van morgen, en ja, we hebben die dag een pak kansen gemist, maar ons punt mag duidelijk zijn: in de Beker ben je maar beter op je hoede voor lager gerangschikte tegenstanders.

Wat we mogen verwachten van FC Snef, is een beetje koffiedik kijken. De eerste vraag die ons intrigeert – in welke omstandigheden heeft men indertijd dergelijke naam voor de gemeentelijke voetbalclub bedacht, is van weinig belang. Belangrijker is de moeilijk in te schatten sportieve waarde van de groenhemden uit Seneffe. In het vorige – geamputeerde – seizoen behaalde FC Snef vier punten in vier wedstrijden, maar wat heeft dat nog te betekenen?

Voor onze jongens is de opdracht zonneklaar: morgen moet er gewonnen worden. Een verre busrit, vroeg in de voorbereiding, het zal allemaal wel, hoe dan ook is de Beker van België te mooi om er bij de eerste horde al uit te vliegen. Wij rekenen op het eergevoel van onze jongens en dus op kwalificatie. Succes!

Other Articles

SportiefA-kern
SportiefA-kern
Vlotte kwalificatie

Leave a Reply