Vlotte kwalificatie

De eerste opdracht in de Beker van België was op papier een opwarmertje. FC Snef, een sympathieke club uit Eerste Provinciale Henegouwen, mocht toch echt geen probleem zijn, zelfs op eigen (kunstgras-) veld? Voetbal is natuurlijk soms een eigenaardig beestje, u kent de clichés ook wel: “elke match moet gespeeld worden”, “in voetbal kan alles”. Kortom, de schrik voor een blamage sloop toch een beetje door het achterhoofd en we waren dan ook blij dat coach Rocky Peeters voor de wedstrijd aangaf de boel flink op scherp te willen zetten.

Het duurde gelukkig niet lang of de twijfels mochten de prullenmand in. KBVV nam van bij de aftrap de touwtjes in handen en met een vroege treffer van Wouter Scheelen (0-1) werd het ideale scenario geschreven. FC Snef was van goede wil, maar kon niets inbrengen tegen het rustige meesterschap van Bocholt VV. Er kwamen nog enkele kansen, maar die werden gemist, zodat we met een kleine marge de rust in gingen.

Na de rust identiek hetzelfde verhaal. Snef knokte voor wat het waard was en KBVV controleerde, maar verzuimde vooralsnog om de wedstrijd definitief te beslissen. Zo leek de partij gezapig naar het einde te kabbelen, tot we in het slotkwartier toch nog animo kregen, met op korte tijd drie treffers van Regales (0-2), opnieuw Wouter Scheelen op vrije trap (0-3) en Bertjens (0-4). De slotminuten verzopen in een flinke wolkbreuk.

Opdracht vlotjes volbracht in het gezellige Seneffe. Volgende week komt Oudenaarde naar het Damburgstadion en dat speelt net als KBVV in Tweede Amateurklasse. Tot dan!

Other Articles

Leave a Reply