Voorbeschouwing Bocholt VV – SV Oudenaarde

We zijn half augustus en hoewel de grote vakantie nog niet gedaan is, mogen we stellen dat voor het eerste elftal van Bocholt VV de tijd van gezapige wedstrijdjes in de provincie nu voorbij is. Na de oefenwedstrijden op Kaulille en Herkol was ook de bekerwedstrijd van vorig weekend bij FC Snef immers geen echte waardemeter, maar je kan er donder op zeggen dat we op zaterdagavond wél voor een stevige test staan.

Onze tegenstander SV Oudenaarde mag een echte traditieclub worden genoemd. Opgericht in 1919 met stamnummer 81 betreft het immers een nog oudere dame dan onze eigen Bocholter Voetbalvereniging, en dus op z’n minst even eerbiedwaardig. Alleen al de oorspronkelijke benaming, (half) op z’n Frans, Sportvereeniging Audenarde, geef toe, het heeft iets. Meer dan honderd jaar geschiedenis, het kan dan ook niet anders of daar zitten straffe verhalen tussen. Zo leert ons Wikipedia dat de club diepe dalen heeft gekend (met duistere jaren in de provinciale reeksen) maar ook hoge pieken (met zelfs enkele seizoenen in Tweede Nationale). Je zou hierin ook wel wat parallellen met onze club kunnen trekken – beide clubs komen uit in Tweede Amateurklasse – al troffen KBVV en KSVO mekaar tot dusver slechts één keer, eveneens in de Beker, in het seizoen 2016-2017. In een waar spektakelstuk, met zowaar vier doelpunten en twee rode kaarten in de verlengingen, wisten onze jongens toen het laken met 4-2 naar zich toe te trekken. Kevin Dieme, Stijn Wertelaers en Andy Peeters, ook nu nog gewaardeerde krachten bij KBVV, zullen het zich graag herinneren – al werd eerstgenoemde wel met twee gele kaarten van het veld gestuurd. De inzet was in die wedstrijd wel nog wat groter, zeg maar alles of niets: als winnaar mochten we enkele weken later op bezoek bij een club uit 1A, en dat werd Sporting Charleroi, waar we zelfs twee grote kansen afdwongen, met een volley op de dwarsligger van Dino Peljto, en…

Tot zover de romantiek, daar krijg je de maag niet mee gevuld. Wat telt is het heden en dat is zaterdagavond. SV Oudenaarde haalde vorige week flink uit bij Renaissance Mons, al betrof het daar naar verluidt wel het B-elftal, dus is de 0-7 eindstand wellicht van weinig betekenis. Wel interessant is het gegeven dat maar liefst zeven verschillende spelers voor een doelpunt tekenden, hetgeen toch iets zegt over de collectieve sterkte van Oudenaarde. Hoe je een team smeedt, zal vast ook niemand de coach van geel-zwart moeten leren: als voormalig prof bij Kortrijk, Antwerp en Zulte Waregem kent Stefan Leleu het klappen van de zweep wel. Je bent niet voor niets bij leven een monument bij je huidige club.

Wat het zaterdag wordt, is onmogelijk te voorspellen. Bekervoetbal is vaak net dat tikkeltje emotioneler, en dat komt de spankracht zeker ten goede. Wij hopen – net als vijf jaar geleden – op een spektakelstuk!

(Aangezien het bekervoetbal betreft met gedeelde recette, zal IEDEREEN moeten betalen voor een inkomticket – de prijs bedraagt 10 euro.)

Other Articles

SportiefA-kern
Vlotte kwalificatie
SportiefA-kern

Leave a Reply