VOORBESCHOUWING BOCHOLT VV – PATRO EISDEN

Op zaterdagavond krijgen we in het Damburgstadion Patro Eisden over de vloer. De vroegere mijnclub (één seizoen in Eerste Klasse) degradeerde vorig seizoen uit de hoogste amateurklasse en treft zo voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 Bocholt VV nog eens voor een competitiederby. En of we ons die derby’s nog herinneren: vaak geladen wedstrijden, aangejaagd door de vurige Patro-aanhang – we zijn benieuwd of dat vuur op heden nog even hoog oplaait – en we moeten het toegeven: vaak hebben we de Maasmechelaars niet kunnen verslaan. Ergens in de donkerste krochten van ons geheugen menen we zelfs nog een ontluisterende 1-7 te ontwaren, maar laten we zo’n herinnering maar gauw weer wegmoffelen. Patro had in die gloriejaren een mooie spelersgroep, die jaren samen bleef en hoofdzakelijk bestond uit Limburgse jongens – herinneren wij ons bijvoorbeeld nog Joeri Vastmans, die later nog even voor KBVV uitkwam, maar ook Battista, Gueroui (intussen teruggekeerd), Sroka en andere Hustinx’en.

Wat is er sindsdien echter veel water door de Zuid-Willemsvaart gestroomd. Het geoliede elftal van weleer viel uit mekaar en oud-voorzitter Robert Stevens verpandde zijn mooie club aan obscure geldschieters uit het Verre Oosten. In de krant lezen we tegenwoordig het ene na het andere onheilsbericht (laatste tijding: een schuldenberg van 3 miljoen euro) en het mag een half mirakel heten dat Patro dit seizoen een competitief elftal bij mekaar heeft gekregen. Ondanks alle extrasportieve perikelen lukten de trotse paars-witten immers een behoorlijke bekercampagne en ook in de competitie begonnen ze met een overwinning tegen Vosselaar. Een matige 1 op 6 heeft de verwachtingen intussen wel danig getemperd, zodat we ons eraan mogen verwachten dat Patro zaterdag met niets minder dan drie punten tevreden zal zijn. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

En onze jongens dan? Ook zij waren het seizoen prima gestart, met een feilloze 6 op 6 zelfs, maar een forse 4-1 bij Hades zette ook die van ons weer even met de voetjes op de grond. Niet dat het zo slecht was vorige week in Hades, maar als we zaterdag Patro willen kloppen, zullen we hoe dan ook een groter strijdershart moeten tonen, omdat een derby nu eenmaal een derby blijft en er bij de bezoekers met Francesco Carratta (ex-KBVV) een type bijloopt dat je wat dat betreft niets moet leren. Knokken voor elke meter, en graag ook weer het vizier op scherp: naar onze mening hebben we dan alle kansen om de drie punten aan de Damburg te houden!

Other Articles

Nieuws
VOETJES OP DE GROND
Nieuws
1-0 TEGEN PATRO!

Leave a Reply