1-0 TEGEN PATRO!

Patro Eisden vaart door woelige wateren, dat is bekend. Vanavond kwam de Maasmechelse traditieclub op bezoek in Bocholt en dat is voor onze club steeds weer een prettig weerzien, want woelige wateren of niet, Patro kan altijd rekenen op een harde kern van supporters en zorgt overal voor de nodige sfeer en gezelligheid – om eens een populaire dooddoener te gebruiken.

Het lag vanavond allemaal dicht bij mekaar. Patro begon naar ons aanvoelen het best, maar Christophe Bertjens en Dion Watson lieten voor KBVV gouden kansen onbenut. De bezoekers troffen paal en lat. Zo stond aan de rust de brilscore nog op het bord, en dat was – algemeen gesproken – een correcte weergave van de eerste helft.

Na de rust dicteerden onze jongens de wet, met doorlopend overwicht en ook nu enkele flinke kansen. Toen Christophe Bertjens op het uur met een rake kopbal zijn reputatie van topscorer eer aandeed, was daar dan ook weinig op aan te merken (1-0). Het zou meteen zijn laatste wapenfeit zijn in deze wedstrijd: nauwelijks enkele ogenblikken later werd diezelfde Christophe Bertjens weggereden in een ambulance. Laten we hopen dat de schade aan ’s mans ribben meevalt.

De derby ging uiteraard verder, en Gillian Vaesen en Dylan Put lieten opnieuw enkele gouden kansen op 2-0 liggen, zodat het bibberen bleef tot het laatste fluitsignaal. Patro kon echter nooit echt de indruk wekken alsnog een punt weg te zullen kapen in het Damburgstadion, zodat de Bocholter overwinning na een toch wel flink bevochten wedstrijd over de streep werd getrokken. Verdiend, durven we zeggen.

Slotwoord. De herfst maakt zijn intrede, en dat past wel bij een Limburgse derby: het bronsgroen eikenhout, weet u wel. Patro en Bocholt VV hebben het eigenlijk ook wel voor mekaar, niet zozeer met uitgesproken liefde, nee, het is veeleer iets van stilzwijgend respect. We zagen een bijwijlen felle maar steeds faire derby en natuurlijk zijn we blij met de drie punten die ons in de kopgroep van het klassement houden, maar we wensen Patro toch ook alle succes in de nabije toekomst. Zowel op als naast het veld.

Other Articles

Leave a Reply