VOETJES OP DE GROND

Onze jongens begonnen de competitie op voortvarende wijze, met zes op zes, en trokken als leider naar Hades. Helaas, ze zijn er vanavond niet in dezelfde hoedanigheid vertrokken.

Nog voor iedereen goed en wel plaats had gevonden, stond de thuisploeg reeds op voorsprong. De communicatie in onze achterlijn kon beter in deze fase (1-0). Geen man overboord, dachten we – de pijnlijke 5-1 van vorig jaar angstvallig naar de achtergrond duwend – maar toen Hades nog voor het eerste kwartier een puike aanval feilloos wist af te werken tot 2-0, voelden we de bui toch al hangen. En ja, de 3-0 liet ook al niet op zich wachten, al had onze doelman in deze fase beter kunnen doen – een understatement op z’n tijd is nooit mis. Een fout van de keeper dus, maar laten we van hem niet meteen Pontius Pilatus maken, de gemiste kansen op 3-1 en eventueel 3-2 hadden eveneens zoveel beter gekund. Laten we de eerste helft gerust samenvatten als een festival van net niet.

Na de pauze kwamen onze jongens opzetten, en Wouter Scheelen mikte een afvallende bal al snel in de roos (3-1). Het kon nog, dachten we. Helaas echter, onze jongens slaagden er – over de hele wedstrijd gezien – niet in zich de betere te tonen van een uitgekookt Hades, en slikten nog de 4-1.

Dit was geen vrolijke avond. Laten we echter positief blijven: alles is nog mogelijk in Tweede Amateur, reeks B. Volgende week bijvoorbeeld, dan komt Patro Eisden naar Bocholt, weer een derby, en wat voor een…

Other Articles

Leave a Reply