Zwaarste nederlaag in meer dan tien jaar

De uitslagen van gisteravond deden het beste verhopen. Hasselt en Belisia verloren, Racing Mechelen slechts gelijk: bij winst konden onze jongens een gouden zaak doen en zich stevig in de top vier nestelen. Hoe anders is het vanmiddag uitgedraaid…

De openingsfase van de partij tegen Rupel Boom ging behoorlijk gelijk op, al waren het de bezoekers die het meest dreigend waren. Toen ze in de 25ste minuut maar liefst drie keer de kans kregen om aan te leggen – en eerst nog Wertelaers en de paal troffen – was het raak: 0-1. Onze jongens wilden wel, maar misten creativiteit en frisheid. Was het de midweekwedstrijd die nog in de benen zat? Deed de afwezigheid van Brulmans (ziek) zich gevoelen? Rupel Boom stelde zich geen vragen en knalde vlak voor rust de 0-2 tegen de touwen.

Na de pauze weinig verandering in het wedstrijdbeeld. KBVV probeerde de druk op te voeren, maar slaagde daar niet in. De bezoekers kregen logischerwijs steeds meer ruimte, en scoorden al snel de 0-3, een afstraffing dreigde. Oude bekende Jordy Mathei betrad het terrein voor de laatste twintig minuten en ook dat hebben we geweten: hij mocht wel erg makkelijk naar het Bocholter doel oprukken voor 0-4 en tekende zelfs nog voor 0-5 (al zat aan die laatste treffer een geurtje van buitenspel). Het laatste fluitsignaal voelde aan als een verlossing.

“Beter één keer verliezen met 5-0 dan vijf keer met 1-0”, hoorden we een wijze man zeggen na de wedstrijd, maar het was nauwelijks een troost. Een dergelijke uitslag zijn we in Bocholt dan ook echt niet gewoon: we moeten al teruggaan naar het seizoen 2012-2013 voor zo’n pak rammel, toen thuis tegen Patro Eisden (1-6).

Eén zwaluw maakt de lente niet, laten we dat dan maar zo opvatten. Wie door de uitslag heen kijkt – niet makkelijk vandaag – ziet nog steeds het mooie elftal dat dit jaar al zoveel moois heeft getoond. Een accident de parcours, dat vraagt om een stevige reactie tegen Berchem Sport. Afspraak op zaterdagavond!

Other Articles