Jammerlijk de boot in

Na de pandoering van vorige week was het voor onze jongens zaak om de rug te rechten in opnieuw een thuismatch, nu tegen Berchem Sport. Dat is wat ons betreft ook gelukt, al was dit na negentig minuten niet van het scorebord af te lezen.

De wedstrijd was nog niet goed op gang geblazen, of Thomas Azevedo mocht al alleen op de bezoekende doelman afstevenen. Jammer genoeg stond het vizier nog niet goed afgesteld. Onze jongens probeerden de forcing te voeren en dat lukte ook wel, met geregeld gevaarlijke standjes voor het Antwerpse doel tot gevolg, maar scoren zat er helaas niet in. En je zal het natuurlijk altijd weer zien, in de hoek waar de klappen vallen: met de rust in zicht was Berchem plots daar, en met een mooie goal stond het ijskoud 0-1. Nee, dat kon niemand verdiend noemen.

Na de rust werd het allemaal wat minder. Voor geel-zwart moest natuurlijk niets, en wit-zwart geraakte maar moeilijk aan doelrijpe kansen. Sterker nog, we mochten onze doelman Stijn Wertelaers dankbaar zijn dat hij geen tweede bezoekende treffer wilde toestaan. We voelden het geloof bij onze jongens wegvloeien, zeker toen Lorenzo Noviello nog een poging op het doelkader zag stranden. De minuten tikten weg, en zo zaten we na negentig minuten weer met die vervelende nederlaag. Dolle vreugde bij de bezoekers natuurlijk, en als we het even mogen zeggen: het is die even fanatieke als sympathieke achterban best wel gegund.

Volgende week proberen we terug aan te knopen met de overwinning, op naar Pirateneiland! (voor de goede verstaander: een verplaatsing bij City Pirates)