Knappe overwinning volstaat net niet

Met nul op zes tegen Racing en KV Mechelen leek de lucht stilaan uit de band te lopen bij onze jongens, maar dat was buiten hun mentale weerbaarheid gerekend. In twee moeilijke verplaatsingen toonden ze op bijna gelijkaardige wijze dat ze in deze competitie absoluut nog een woordje willen meespreken. Voor een eindrondeticket bijvoorbeeld, en dat hadden ze gisteren tot twintig minuten voor tijd op zak. Jammer genoeg wist leider Hasselt in de slotfase tegen Berchem nog te scoren en zo de periodetitel te pakken. 

De verplaatsing naar Overijse is logistiek geen simpele opgave: we vermoeden dat onze buschauffeur in zijn dromen vannacht de smalle straatjes nog een keer in achterwaartse richting heeft afgelegd. Een verplaatsing naar de Brusselse rand is op een weekavond sowieso geen cadeau, het was ruim na middernacht toen de bus terug op Bocholter grondgebied reed. 

Onze jongens waren vastbesloten om hun kans te gaan in het tweede periodekampioenschap en trokken het laken meteen naar zich toe, hetgeen ook enkele kansen opleverde – zonder resultaat. Zoals de voorbije weken was er echter ook een scherpe Stijn Wertelaers nodig om de meubelen te redden toen thuisploeg Tempo Overijse in het tweede deel van de eerste helft dan toch gevaarlijker kwam opzetten. Kort voor rust verloste Dimitri Vanhaen zijn team door de 0-1 op het bord te koppen.

In Hasselt stond het op dat moment nog 0-0 en dus groeide de hoop, zeker toen Rune Doms zorgde voor de geruststellende 0-2 tegen een Tempo dat geen vuist meer kon maken. Dat Sporting Hasselt er in eigen huis alles aan zou doen om Berchem Sport te kloppen, was natuurlijk een zekerheid, en toen dat uiteindelijk nog gebeurde (2-0), was het over en uit in de tweede periode.

Jammer natuurlijk, maar liever focussen we vandaag op het positieve. Zes op zes en nul tegendoelpunten, dat doet deugd. Proficiat Bocholt VV!

Other Articles