Mooie zege bij Racing Hades!

Ze liggen ons dit seizoen wel, de Limburgse derby’s. Na eerder al Hasselt en Tongeren moest gisteravond ook Racing Hades voor de bijl, in een weinig begeesterende partij met KBVV als verdiende winnaar.

Onze jongens speelden wat men noemt een volwassen wedstrijd, met voortdurende controle maar zonder ook zelf al te veel gevaar te creëren. In de eerste helft pakten beide doelmannen uit met een straffe redding, en Dylan Seys kon alleen voor doel jammer genoeg niet afwerken. De brilscore aan de rust was logisch.

Na de pauze kwamen de bezoekers dan wat meer opzetten, opnieuw zonder veel grote kansen te creëren. Toen Jamil Takidine een kwartier voor tijd een geniaal afstandsschot precies in het hoekje mikte (0-1), volstond dat echter om drie verdiende punten mee te nemen naar Noord-Limburg.

Toegegeven, na de wedstrijd van vorige week hadden we een beetje het gevoel dat de fut er wat uit was bij onze jongens. Na een sterke wedstrijd in Kiewit en terug met een volledig fitte spelerskern, ziet de wereld er toch weer anders uit. Hopelijk volstaat het om woensdag in de inhaalwedstrijd bij Tempo Overijse alsnog de tweede periodetitel te pakken! (foto Bèrke Vallé)