Zoete overwinning in Diegem

Hoewel het dit seizoen voor ons eerste elftal zo goed als onmogelijk is om nog mee te doen voor de prijzen, was het toch belangrijk dat er dit weekend punten werden gepakt. Week na week een nederlaag doet immers hoe dan ook iets met de moraal, en aangezien deze spelersgroep volgend seizoen grotendeels samen blijft, is het niet aangewezen om deze jaargang kwakkelend af te sluiten.

Dat was het uitgangspunt, maar je moet het natuurlijk ook wel doen. Op verplaatsing bij Diegem Sport, dat is een wedstrijd die steevast even lastig is – tegen een goed voetballende tegenstander – als aangenaam – de ontvangst is er warm en correct, en dat mag ook wel eens worden benadrukt.

Dat warme onthaal kregen onze jongens gisteren ook op het veld. De thuisploeg gaf meteen gas en dat resulteerde in een bal op de paal en jawel, een snel doelpunt (1-0). Een moeilijke eerste helft dus, al kwam KBVV er wel door naar het einde toe, met eerst nog een flinke kans voor Dylan Seys, die miste, maar dat vanop de stip snel wist recht te zetten (1-1). Die penaltyfase was cruciaal, aangezien kort voordien de thuisploeg ook een elfmeter had geclaimd (telkens wegens handspel) maar die niet had gekregen. Een tikkeltje meeval, moet kunnen.

De tweede helft was meer in evenwicht, met de betere kansen voor ons, en Dimitri Vanhaen verloste zijn team op het uur met een afstandsschot – geen kans voor de jonge lokale doelman (1-2). Diegem wilde het er niet bij laten en trok steeds meer in de aanval. Onze jongens kreunden onder de druk, maar begaven niet. Er kwamen kansen op de tegenaanval – o.a. voor de 17-jarige invaller Berre Peeters – maar die leidden niet tot een doelpunt, zodat de spanning bleef. Naast Berre mochten ook nog de al even piepjonge Matthias Janssen en Liam Bollen opdraven, en zij trokken hun team mee over de streep met een welgekomen driepunter in de achterzak.