Gesneuveld op het veld van eer

Onze jongens verschenen fel gehavend aan de aftrap, gisteren op bezoek bij Belisia, en dan is een wedstrijd tegen de nummer twee natuurlijk geen sinecure. De nederlaag die na negentig minuten op het scorebord stond, was dan ook niet onlogisch, maar de thuisploeg heeft de punten niet cadeau gekregen.

Yves Beckers had zijn team duidelijk de opdracht gegeven om de tegenstander kort op de huid te zitten, en die aanpak werkte. Belisia geraakte maar moeilijk in de wedstrijd en KBVV wist nog voor de rust op voorsprong te klimmen via Faisal Boujemaoui (0-1). Efficiëntie noemen ze zoiets, in een kansarme wedstrijd.

Dat de thuisploeg na de rust een versnelling hoger zou schakelen, was natuurlijk te verwachten. Onze jongens kregen het steeds moeilijker om de gaten te dichten en toen op het uur de gelijkmaker werd gescoord (1-1), wisten we dat het nog een lastige avond zou worden. Belisia duwde door en maakte het verschil met de individuele kwaliteit in het offensieve compartiment. De 2-1 was mooi en al bij al ook wel verdiend. Dat Toon Lenaerts nog met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd, was een extra klapje dat onze jongens niet hadden verdiend.

Kop op, er zijn ergere zaken dan verliezen bij het sterke Belisia. Volgende week staat met Lyra-Lierse weer zo’n klepper te wachten, dan proberen we terug aan te knopen met puntengewin! (foto Fan2.be)