Een verloren derby en drie punten in Lille

Sinds vorig seizoen hebben we opnieuw derby’s in de gemeente Bocholt, en die zijn steeds weer de moeite waard. Gezonde rivaliteit op en naast het terrein – met bijna uitsluitend spelers uit de eigen dorpen – en na de wedstrijd gezellig met z’n allen een pint drinken: Bocholt VV B tegen FC Kaulille heeft ook gisteren niet ontgoocheld.

BVV B moest het noodgedwongen stellen zonder enkele sleutelspelers, maar begon het best aan de partij. Een scherpe voorzet vanop de linkerkant werd door spits Truyen net niet in doel verlengd. De bezoekers namen echter al snel over en scoorden bij de eerste goede aanval (0-1). Onze jongens waren aangeslagen en blij dat de score voor de rust niet verder was opgelopen.

Na de rust probeerde BVV B wel, maar kansen creëren bleek o zo moeilijk, terwijl Kaulille wel enkele prima gelegenheden creëerde. Die werden echter – soms onbegrijpelijk – gemist en zo steeg toch weer de spanning. Atha Ragos was hierbij de gevaarlijkste man en scoorde met z’n linker de mooie gelijkmaker (1-1). Ietwat onverwacht, maar daarom niet minder gevierd!

Helaas, enkele minuten voor tijd liep het toch nog mis voor de dappere Bocholtenaren, toen een verdediger te driest inging op een bezoekende aanvaller en de scheidsrechter kordaat penalty floot. Deze uitgelezen mogelijkheid werd niet gemist: 1-2 voor de bezoekers uit Kaulille, die over de hele wedstrijd gezien wel het betere van het spel hadden.

Jammer, maar volgend seizoen komen er weer twee leuke derby’s aan – tenzij Kaulille promotie weet af te dwingen in de eindronde. Wij wensen hen veel succes.

Tja, en waar onze jongens van Bocholt VV B wat meeval misten, hadden die van BVV A dat wel. Met de nodige portie geluk en een sterke doelman Wertelaers, en op de valreep nog een doelpuntje van Faisal Boujemaoui, pakten ze drie gevleide punten op het veld van Lille United. Dat maakt zes op zes, met nog drie wedstrijden te gaan. Goed gedaan!