Winst tegen Hasselt!

Het zou de wedstrijd van het jaar worden, en dat kan kan al eens tegenvallen. Wel, vandaag  is het niet tegengevallen. Bocholt VV klopte deze namiddag de gouwgenoten uit Hasselt met 2-1 en dat kon nu eens niemand onverdiend noemen.

Er zijn van die dagen, inderdaad. Het was koud, guur, met sneeuw en net geen vrieskou, en de leiders uit Hasselt tikten onze jongens bijwijlen tureluurs. Er waren kansen langs beide kanten, maar toen Hasselt 0-1 scoorde, hielden we ons hart vast. Gelukkig maar dat onze jongens bij de les waren, ook zij wisten dat het vandaag moest gebeuren, en de gelijkmaker van topschutter Seys net voor de rust was van kapitaal belang (1-1).

We hadden erop gehoopt, en het gebeurde ook: KBVV zette de bezoekers onder druk in de tweede helft en er kwamen kansen. Dylan Seys liet een unieke mogelijkheid liggen en hoewel de bezoekers sporadisch nog in de buurt van Stijn Wertelaers kwamen – wat hebben we toch ook een sterke keeper – bleef de spanning om te snijden. Toen iedereen zich al had neergelegd bij 1-1, gebeurde dan toch het onwaarschijnlijke. Een zoveelste vlotte Bocholter aanval kwam voor de voeten van een sterk spelende Lorenzo Noviello terecht, die hield het hoofd koel, het werd 2-1 en het is absoluut niet overdreven om te zeggen dat de Axor Arena op z’n kop stond van vreugde. We beten onze nagels af in de slotminuten, maar hielden de punten verdiend thuis.

Soms kan voetbal in al zijn eenvoud zo ontzettend mooi zijn. We waren de underdog vandaag, maar klopten een sterke tegenstander. Zo trots, zo trots, zo trots, zo trots op Bocholt VV!