Pijnlijk de boot in in Lebbeke

De herneming na het winterreces is voor onze jongens gisteravond op een zure nederlaag uitgedraaid – de eerste sinds heel lange tijd. In het verre Lebbeke hebben ze zo de kans laten liggen om volgende week tegen Hasselt voor de leidersplaats in het tweede periodekampioenschap te kunnen spelen, en daarvoor waren er zeker en vast valabele excuses – welk team vervangt zomaar drie verdedigers? – maar jammer is het wel.

De eerste helft was nochtans voor KBVV, dat doorlopend overwicht had. Verder dan wat halve kansjes kwamen onze jongens echter niet, terwijl Stijn Wertelaers een schitterende redding uit zijn mouw moest schudden om de brilscore aan de rust te vrijwaren.

Na de pauze was daar dan toch ons moment, maar topschutter Dylan Seys wist het doel gisteravond niet te vinden. En hoe gaan zo’n dingen dan? De thuisploeg knutselde twee gelijkaardige counters in mekaar en de eindstand stond meteen op het bord: 2-0, boeken dicht en terug naar Bocholt.

Even doorslikken maar, en dan het vizier op volgende week. Het bezoek van Sporting Hasselt zal sportief iets minder gewicht hebben, een prestigeslag is de derby tegen de hoofdstedelingen natuurlijk altijd. En hoort er snel meer van, want gelooft u ons, het wordt de moeite om volgen!

Tot slot nog een woordje van appreciatie voor de vrijwilligers die gisteravond het vuur uit de schoenen hebben gelopen achter de schermen van de jaarlijkse carnavalszitting. Ontelbaar veel pintjes werden er getapt en gespoeld, tot een gat in de nacht, maar als de voorzitter zelf het roer in handen neemt, kan het nog moeilijk misgaan. Topwerk, bedankt iedereen!

Other Articles

Club
Club