Weer zo’n knappe overwinning!

Toegegeven: we waren er niet erg gerust in. Een verplaatsing naar SK Tongeren is altijd een lastige klus, en met Cascio, Seys en Doms misten we drie volwaardige titularissen. Het elftal van Yves Beckers is de laatste weken natuurlijk wel geweldig op dreef, en gisteravond bewezen de vervangers dat ook op hen kan worden gerekend.

De eerste helft was meteen voor onze jongens, die de thuisploeg geduldig lieten komen en rekenden op de snelheid van de tegenaanval. SK Tongeren stelde daar enkel lange ballen tegenover, en daar wist onze verdediging wel raad mee. Op het kwartier mochten we de 0-1 noteren, toen spits Rik Jacobs (19 jaar!) een strakke voorzet van Brulmans tegen de netten devieerde. Kort voor de rust was het opnieuw aan de ook gisteravond weer sterk spelende Seppe Brulmans om vanop de stip de 0-2 te scoren, na een overtreding op Dimi Vanhaen. In een zetel mochten we zo de rust in.

Dat Tongeren zich niet zomaar gewonnen zou geven, was echter een zekerheid. In de tweede helft was de thuisploeg een stuk gevaarlijker, en er was een beresterke Stijn Wertelaers nodig om zijn elftal overeind te houden. Na een twintigtal minuten ging de Tongerse storm liggen. Onze jongens profiteerden hiervan om zelf ook weer kansen te creëren en de sterk ingevallen Noah Lobe (ook nog maar 19!) zette op fraaie wijze de kroon op het werk, door de lokale keeper netjes te omzeilen en het leer in de verste hoek te trappen. Bien fait, Noah!

Het feestje na de wedstrijd werd dus ook gisteravond weer in de Bocholtse kleedkamer gevierd. 15 op 15 in de laatste vijf wedstrijden, 15 doelpunten gescoord en amper eentje tegen: het zijn indrukwekkende cijfers.

Volgende week proberen we het opnieuw, thuis tegen Diegem Sport!