Opnieuw drie punten tegen Overijse!

Een voetbalwedstrijd kan maar zo aantrekkelijk zijn als de omstandigheden het toelaten. De ongeziene hoeveelheid regen van de laatste weken heeft ervoor gezorgd dat onze terreinen er loodzwaar bij liggen, en dat heeft vandaag zijn tol geëist, in die mate zelfs dat we het mindere voetbal als bijzaak beschouwen.
De eerste helft was erg matig. Tempo Overijse zette een goed blok neer, en onze jongens kregen weinig vaart in het spel. Halverwege de eerste helft dan een ijselijk moment, toen Andrea Cascio plots neerzeeg en lag te kermen van de pijn. De ambulance werd erbij geroepen en de onfortuinlijke Andrea – weer bezig aan een ijzersterk seizoen – werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Wij wensen hem langs deze weg veel sterkte toe!
De rest van de eerste helft bracht nog enkele felle duels, maar was eigenlijk om snel te vergeten.
Na de rust werd er dan toch een versnelling hoger geschakeld. De bal ging vlot van voet naar voet, en Lorenzo Noviello verloste al snel zijn team door de 1-0 tegen de touwen te knallen. Onze jongens hadden controle, maar gerust waren we er niet op, aangezien Overijse zich nog niet gewonnen gaf en een paar keer gevaarlijk kwam opzetten. Een kwartier voor tijd mocht ook die bezorgdheid worden opgeborgen, toen de scheidsrechter de bal op de stip legde wegens handspel. Een kolfje naar de hand van een sterk spelende Seppe Brulmans: 2-0, de boeken mochten dicht. KBVV bleef komen en een sterke actie van de onvermoeibare Jobbe Dirkx werd ijzig kalm afgewerkt door Arne Bussels (3-0). In de absolute slotfase kwamen er nog mogelijkheden, maar met deze eindstand kon iedereen natuurlijk perfect leven.
Stand van zaken? 12 op 12 en voor het eerst in de top vijf, dat is fantastisch gedaan van Yves Beckers en zijn team. Een moeilijke wedstrijd, op een moeilijk veld tegen een taaie tegenstander winnen met 3-0: chapeau. Onze laatste gedachten gaan vanavond echter uit naar pechvogel Andrea Cascio, naar ons aanvoelen het grootste slachtoffer van het drassige veld.
Volgende week is het weer derby-tijd, dan trekken we naar SK Tongeren!

Other Articles