Een zwaarbevochten punt tegen Diegem Sport

We waren in de winning mood, maar niets blijft zomaar duren natuurlijk, en als je dan een sterke tegenstander over de vloer krijgt en zelf net iets minder geïnspireerd bent dan gewoonlijk, kan het ook nog wel eens mislopen. Gelukkig liep het vanmiddag tegen Diegem Sport niet helemaal mis.

Laten we de zaken meteen maar benoemen: Diegem is een sterke ploeg en we vragen dringend ons een keer uit te leggen hoe zo’n elftal in de onderste regionen van het klassement belandt. Vanaf minuut één hadden onze jongens problemen met de pressing en het enthousiasme dat de bezoekers aan de dag legden, en er was een wakkere Stijn Wertelaers nodig om te verhinderen dat we in de eerste minuut reeds op achterstand kwamen. Onze jongens wilden wel, maar vonden maar moeilijk een gaatje in de Diegemse afweer. Tien minuten voor de rust was daar toch een keer Derrick Ogbu – al snel in de plaats van de geblesseerde Takedine gekomen – maar hij vergat zichzelf te belonen voor een sterke actie. 0-0 aan de rust was een perfect logische tussenstand.

Na de rust leken onze jongens zichzelf dan toch te bevrijden, toen Ogbu voor 1-0 zorgde. Wie dacht dat dit het keerpunt was, kwam echter bedrogen uit. Diegem ging vrank en vrij op zoek naar de gelijkmaker en slaagde in haar opzet, toen een opgelegde kans weliswaar overwaaide maar een overtreding in de zestien met een strafschop werd bestraft (1-1). Even later was het weer raak voor Diegem (1-2), en als we eerlijk waren, konden we het niet onlogisch noemen. Onze jongens rechtten echter de rug en legden zich nog niet neer bij de situatie. Veel ballen naar voren dus, en topschutter Dylan Seys wist zo een mooie actie van het ingevallen duo Lobe – Ogbu om te zetten in de ultieme gelijkmaker (2-2).

Een punt gewonnen, of een punt verloren? Moeilijk te zeggen. Diegem toonde zich een sterke tegenstander, die wat ons betreft dichter bij de drie punten kwam dan onze jongens. Dat we aan het eind desondanks een puntje pakten, beschouwen we dus sowieso als mooi meegenomen.

We bekijken het week na week. Volgende week op bezoek bij Londerzeel!