We winnen in Aalst!

Of het voldoende zal zijn om alsnog een plek in de eindronde af te dwingen, zal volgende week moeten blijken, maar de overwinning die onze jongens vandaag boekten bij Eendracht Aalst mag er sowieso eentje zijn voor de geschiedenisboeken. Okee, het is niet meer het Eendracht van pakweg 20 jaar geleden, maar de uitstraling en vooral de schitterende supporters zijn er nog steeds.

Het begin van de wedstrijd was moeilijk in het Pierre Cornelisstadion, maar KBVV wist zich te herpakken en toen Christophe Bertjens een foutje van de lokale doelman wist af te straffen, zag het er plots erg goed uit (0-1). De vreugde was van korte duur, aangezien Mbaye de thuisploeg met een flinke kopbal op gelijke hoogte bracht (1-1), maar de kopbal van Rune Doms mocht ook gezien worden: 1-2, we stonden zomaar nog steeds op voorsprong. En er zat nog meer in, maar Romero Regales verzuimde de kloof tot tweemaal toe comfortabeler te maken.

Na de rust kon het niet anders dan nagelbijten worden. KBVV kreeg nog kansen – trof nog de paal – en een hoop extra speelminuten zorgde voor de nodige suspens, maar de drie punten mochten finaal mee naar Bocholt. Verdiend? Welja. Of het zal volstaan om de eindronde te halen, zal volgend weekend moeten blijken: concurrenten Belisia en Cappellen wonnen hun wedstrijd en zullen ook volgende week hun mannetje staan.

Dat wordt dus nog spannend. Een ticket voor de eindronde zou een mooie kers op de taart zijn na een moeilijk, maar al bij al geen slecht seizoen. Afspraak tegen Berchem Sport!

(foto hln.be)

Other Articles