Voorbeschouwing Eendracht Aalst – Bocholt VV

Met nog twee wedstrijden te gaan staat ons eerste elftal voor een duidelijke opdracht. In de resterende wedstrijden tegen Aalst en Berchem zes op zes pakken, om zo – mits puntenverlies van de concurrentie – in extremis nog in de eindronde te geraken. U voelt het aan de ondertoon: hoe duidelijk de opdracht ook mag zijn, simpel zal het absoluut niet worden.

Denken we terug aan de heenronde, dan kunnen we niet anders dan toch een tikkeltje spijt voelen. KBVV maakte het Eendracht toen in het Damburgstadion heel erg lastig, verloor weliswaar, maar leek helemaal in de running voor de top van het klassement. Jammer toch dat onze jongens een fameuze dip doormaakten net voor nieuwjaar en nadien te weinig regelmaat aan de dag legden, zodat we nu staan waar we staan: niet slecht, maar toch net niet waar we voor het seizoen op hadden gehoopt.

De wedstrijd van vorige week in Tongeren heeft dit gevoel alleen maar versterkt. KBVV domineerde de thuisploeg en pakte in extremis drie dubbel en dik verdiende punten.

Eendracht Aalst van zijn kant lijkt de laatste weken helemaal onder stoom, met vorige week nog een forse 4-0 tegen Diegem Sport: het mag duidelijk zijn dat we zondag op geen enkel cadeau zullen moeten rekenen. Laten we maar uitgaan van en hopen op een herhaling van de heenwedstrijd, met twee sterke teams die voluit de strijd aangaan en dan zien we wel welke score er zondagnamiddag op het scorebord prijkt.

Aan ons eerste elftal om er nog iets uit te halen in deze jaargang, te beginnen zondag in Aalst. We volgen het met argusogen en wensen onze jongens in het Pierre Cornelisstadion alle succes!

Other Articles

ClubSportiefA-kern
Winst in Tongeren!
ClubSportiefA-kern
We winnen in Aalst!