We gaan door!

De verplaatsing naar KVK Ninove werd aangekondigd als een zware opdracht, en als we eerlijk zijn… was dat geenszins overdreven. De technisch sterkere thuisploeg leek op elk moment de bovenhand te kunnen halen, maar onze jongens wisten op de perfecte momenten te scoren en zich finaal te kwalificeren voor de volgende ronde in de Beker van België.

Zoals gezegd is Ninove een club die sinds dit seizoen uitkomt in Eerste Nationale en afgelopen woensdag nog de eerste wedstrijd in competitie won op het veld van Rupel-Boom. Geen sinecure om daar als club uit Tweede Nationale te gaan winnen. En ja, onze jongens hebben bijwijlen sterretjes gezien, maar toen Toon Lenaerts vlak voor rust de 0-1 aantekende, groeide het geloof in een stunt.

Na de rust bleef het harken, maar dat harken deed KBVV met overtuiging. Zelfs toen Ninove op het uur de gelijkmaker (1-1) wist te scoren, werd er niet gepanikeerd, integendeel, Thomas Azevedo toverde even later – net als vorige week – een klasseflits uit de schoenen (1-2) en dit zorgde voor zuurstof in de Bocholter benen. En of die zuurstof welgekomen was, want eens de wissels waren opgebruikt en een blessure zorgde voor ondertal bij onze jongens – het laatste kwartier was met elf tegen tien – was het pompen of verzuipen. Een tikkeltje geluk, enkele sterke tussenkomsten van Stijn Wertelaers en fysieke paraatheid trokken de kwalificatie alsnog over de streep. Eindstand 1-2, die van Ninove wisten niet goed wat hun net was overkomen.

De volgende tegenstander wordt K.M.S.K Deinze en dat is een profclub uit 1B, en dus een opdracht die nog eens zoveel lastiger wordt. Laten we vanavond daar nog maar niet van wakker liggen, en vooral genieten van de knappe zege in Ninove. Dikke proficiat jongens, Bocholt VV is fier op jullie!

De wedstrijd zal gespeeld worden op woensdag 21 september om 20u in de Axor Arena.

Other Articles

SportiefA-kern