Moeizame kwalificatie

Was de wedstrijd van vorige week nog een opwarmertje, dan bleek de wedstrijd tegen C.s. Entité Manageoise toch een ander paar mouwen. De Henegouwers presenteerden zich in Bocholt als een stevig geheel, en om zich van een plek in de volgende ronde van de Beker van België te verzekeren, moesten onze jongens vanmiddag diep in het krachtenarsenaal grijpen.

Manage ging bij de aftrap voluit zijn kans en dwong meteen enkele corners af – voorlopig nog zonder veel gevaar. Het eerste gevaar van KBVV was een kopbal van Andrea Cascio, maar de bezoekende doelman lag goed in de hoek. Na de eerste drankpauze – welgekomen onder de loden zon – kwamen we goed weg toen een scherp genomen vrije trap door de bezoekers niet werd benut. Even later was het raak voor onze jongens, toen Thomas Azevedo een afvallende bal enig mooi in de rechterbovenhoek krulde (1-0). We gingen de rust in met een voorsprong.

Direct na de rust ging de bezoekende keeper goed plat op een schot van Rune Doms. Wie dacht dat KBVV nu zou doorstomen, kwam echter bedrogen uit. Manage beheerste het middenveld en bleef het onze jongens erg lastig maken. Stijn Wertelaers moest alles uit de kast halen om de gelijkmaker na een snedige counter te voorkomen, en toen even later de bezoekers met een krachtige kopbal de bordjes in evenwicht hingen (1-1), kon niemand dat eigenlijk onverdiend noemen. Nauwelijks enkele ogenblikken later was er opnieuw een sterke Wertelaers nodig om een achterstand te vermijden.

Onze jongens hadden het moeilijk, erg moeilijk tegen een elftal dat weliswaar een reeks lager aantreedt, maar naar ons aanvoelen geen mal figuur zou slaan in Tweede Nationale. Een klasseflits zou gelukkig opnieuw het verschil maken. Jordy Mathei werd met een kattenpoot alleen voor de keeper gezet en toonde omstreeks minuut 70 zijn killerinstinct (2-1).

De slotfase was nog geanimeerd, met een aandringend Manage en een (o.a. via de sterk ingevallen Jobbe Dirkx) counterend KBVV, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Boeken dicht en op naar de volgende ronde, maar wat heeft het moeite gekost!