Tom Vandervee over de nieuwe competitie

Met de start van de competitie in het vooruitzicht leek het ons een leuk idee om onze hoofdtrainer Tom Vandervee eens aan de tand te voelen. Hoe kijkt hij naar de ontwikkeling van zijn spelerskern, die met SK Londerzeel komende zaterdag meteen voor een stevige uitdaging staat? Het siert de man alvast dat hij even tijd wilde maken voor het webteam – Tom is dan ook de vriendelijkheid zelve – en bleek positief naar de nabije toekomst te kijken.

Je bent nu bijna een jaar hoofdtrainer, wat heb je zoal geleerd over jezelf?

Ik ben al wel eens ingevallen als hoofdtrainer bij Lommel, dat wil ik alvast even zeggen. Ik ben sowieso best veeleisend, ook voor mezelf. Hard werken vind ik de basis van alles, en daar zijn we vorig seizoen ook mee gestart. Er was even een weerbots, maar goed, het heeft denk ik wel geloond. Er moet natuurlijk ook kwaliteit zijn, maar mentaliteit moet voorop staan. Ik ben ervan overtuigd dat die mentaliteit in mijn spelersgroep voldoende aanwezig is.

Hoe is de voorbereiding verlopen?

Eigenlijk is die perfect verlopen. Er waren natuurlijk goede resultaten (in de Beker), maar ik heb het dan vooral over de training, de fysieke voorbereiding, met weinig blessures en topfitte spelers.

Hoe omschrijf je Bocholt VV?

Als een warme club. Veel enthousiaste medewerkers, bekwame trainers. Je moet weten dat ik altijd op het gevoel afga. Qua staf, qua medewerkers… Als het gevoel niet goed zit, klopt er iets niet. Menselijkheid is belangrijk, respect voor iedereen die met de club begaan is. En ja, dat vind ik hier in Bocholt. Ik kan hier mijn eigen ding doen. Ik heb mij altijd voluit gegeven voor mijn club, ook als speler, en dat wordt – denk ik – geapprecieerd.

Hoe hoog mogen we Bocholt VV inschatten voor het komende seizoen?

Met Hoogstraten en Eendracht Aalst zijn er twee sterke teams weg, in vergelijking met vorig seizoen. Lyra-Lierse beschouw ik als titelkandidaat nummer één, en ik hoop dat er ook dit seizoen weer heel wat voetballende ploegen zijn, want dat ligt ons het best. Bocholt VV is een club die altijd bovenin meedraait, en hoewel er ups en downs zullen zijn, geloof ik dat we ook dit seizoen competitief zullen zijn. We hebben een jonge spelerskern, met de nodige ervaring in de as. De voorbereiding heeft aangetoond dat de jongeren stappen zetten. We gaan dus weer voor die top 5, en of dat haalbaar is, zullen we zien.

Welke spelers moeten het dit jaar doen voor Bocholt VV?

Zoals ik al zei, zullen de ervaren krachten in de as van het veld de kar moeten trekken. Onze doelman (Stijn Wertelaers) was vorig jaar al top, Toon Lenaerts is dat ook, zowel op als naast het terrein. Yannick Vandersmissen moet een surplus brengen op het middenveld en groeit in deze rol, naast Rune Doms die zijn waarde natuurlijk al ruimschoots heeft bewezen. Voorin rekenen we op Thomas Azevedo en Romero Regales. Belangrijk is natuurlijk dat we iedereen fit houden. Er is natuurlijk ook de jeugd: zo zie ik Bram Vanheukelom en Siebe Paesen onmiskenbaar progressie maken, en niet alleen zij. We zullen hoe dan ook stappen moeten blijven zetten, maar ik voel veel enthousiasme, en dat stemt me hoopvol. Ik durf dan ook zeggen dat we er klaar voor zijn.

We hopen het met jou, Tom. Veel succes!

Other Articles