Vreemde beslissingen

Er liggen wel wat kilometers tussen Bocholt en Tongeren, maar een derby blijft een derby. SK Tongeren en Bocholt VV maakten er gisteravond een pittig spektakel van, en dan is het jammer dat de emotie die in ons kamp overheerst er een is van frustratie en ontgoocheling.

Stijn Wertelaers is enkele weken out en dus was het tweede keeper Robbe Pinxten die aan de aftrap verscheen. Geen evidentie in een moeilijke verplaatsing, maar Robbe heeft zich prima staande gehouden. We waren nog maar net begonnen toen hij op een lage schuiver al een prima redding moest doen. Daarna was het aan ons, en Jordy Mathei zag de openingstreffer afgekeurd voor buitenspel. Op het halfuur was het dan wel raak, zij het aan de andere kant. Een correcte tackle op de bal van Seppe Brulmans werd door de scheidsrechter bestraft met een strafschop, en we dagen iedereen uit om de fase op TV Limburg opnieuw te bekijken en ons te vertellen wat de scheidsrechter heeft bezield. Oud-BVV’er Lance Voorjans liet het uiteraard niet aan zijn hart komen en knalde de 1-0 feilloos binnen. De lokale vreugde was echter van korte duur, want niet veel later was het Yannick Vandersmissen die een vrije trap op weergaloze wijze binnenkanjerde. 1-1, alles was te herdoen. Thomas Azevedo kreeg nog een uitstekende mogelijkheid, maar liet ze liggen.

Na de pauze was er opnieuw een prima kans voor onze jongens, maar Jordy Mathei zag zijn schot van dichtbij gered door de lokale doelman. Op het uur was het dan weer de scheidsrechter die zich liet gelden. Thomas Azevedo werd onmiskenbaar onderuit gelopen door de Tongerse doelman, maar in tegenstelling tot in de eerste helft besloot de man in het zwart deze keer níet te fluiten. Ook hier hebben we moeite om een rationele uitleg te verzinnen bij de beslissing. De derby eindigde zo op 1-1.

Verdorie toch, er had (opnieuw) meer in gezeten. Los van de vreemde kronkels bij de scheidsrechter moeten we stellen dat wie in Tongeren drie uitstekende kansen bij elkaar voetbalt, het goed heeft gedaan. Jammer genoeg zijn we gisteravond te karig beloond. Volgende woensdag pakken we hopelijk wel nog eens de volle buit, dan komt Diegem naar de Axor Arena!

(foto HLN)

Other Articles