Voorbeschouwing Bocholt VV – Diegem Sport

Weet u nog, dat ijselijke weekend met een stevige laag aanvriezende sneeuw? Het was toen dat de thuiswedstrijd tegen Diegem werd uitgesteld, en of we dat jammer vonden, aangezien onze jongens het weekend voordien Turnhout met overtuigende 2-5 cijfers hadden ingeblikt. Intussen zijn we ruim twee weken verder, twee gelijke spelen verder ook, en krijgen we morgen de sympathieke Brabanders alsnog over de vloer.

Twee gelijke spelen, daar kon geen Bocholtenaar echt tevreden mee zijn. Thuis tegen Lebbeke hadden we nooit een tegentreffer mogen slikken, en uit bij SK Tongeren houden we het op… omstandigheden. Hoe dan ook, twee op zes of zes op zes maakt een wereld van verschil. Toch willen we optimistisch blijven: onze jongens toonden dit weekend dat ze absoluut hun voet kunnen zetten naast die van de betere ploegen in de reeks. Misschien is al wat we nodig hebben een overwinning tegen een team van die allure?

Laat Diegem Sport nu zo’n team zijn. In het voetbal van vandaag zijn spelers veelal passanten, maar in Diegem lijkt het anders te zijn. De groen-witten zetten al jaren in op eigen jeugd en regionale verankering, met als logisch gevolg een spelerskern die zelfs voor een buitenstaander jaar na jaar vertrouwd in de oren klinkt. Als zo’n politiek dan ook nog eens resultaten oplevert, groeit enkel maar het respect. Afgelopen week klopte Diegem Sport nog het fiere Hasselt, vorige week het sterke Belisia: daar is alles mee gezegd.

Mocht u erover twijfelen om morgen naar de Axor Arena af te zakken, we zouden het doen. Diegem is een solide geheel dat energiek voetbal op de mat brengt en in Bocholt dus wel eens voor vuurwerk zou kunnen zorgen. Mocht de wedstrijd van KBVV A u niet overtuigen, dan is er een terrein verder overigens nog een andere inhaalwedstrijd, die van Bocholt VV B tegen Verbroedering Lommel. De inkom is voor iedereen 6 euro.

Kortom, er is wat te zien op woensdagavond. U komt toch ook?

Other Articles

Club
Club
Weer net niet