VOORBESCHOUWING BOCHOLT VV – SPORTING HASSELT

Voetbal, het is maar voetbal, en natuurlijk is het ook maar dat. Toch zijn er van die momenten dat voetbal het spelletje overstijgt en dat het iets wordt dat mensen verbindt. Vandaag was zo’n dag, hadden we het gevoel. Onze jeugdelftallen speelden thuis, ons eerste elftal trainde ergens daartussen, en nadien gingen erg veel mensen een hapje nuttigen op de jaarlijkse kippendag. Dat betekent sowieso hard werken voor heel wat vrijwilligers, en dat werk werd met brio verzet. Proficiat aan ons allemaal!

En misschien zit er zondag weer zo’n dag aan te komen. Zondag spelen we thuis tegen Sporting Hasselt, ongeslagen leider met een onwaarschijnlijke 25 op 27 op de teller, terwijl ons eerste elftal een net iets minder sterke 21 op 27 heeft gescoord. Nummer drie tegen nummer één wordt het zo, in wat uiteraard een onvervalste derby is, waarin Hasselt periodekampioen kan worden, in een wedstrijd die we maar wat graag willen winnen. Wij nodigen elke Bocholtenaar uit om gratis te komen kijken, en onze tegenstander doet een oproep om aan gereduceerde prijs mee te reizen: moeten we nog meer zeggen om voor zondag een knetterende wedstrijd te voorspellen?

Want ja, Bocholt VV tegen Hasselt, dat is er altijd eentje op het scherp van de snee. Onze clubs vissen qua spelers al eens in dezelfde vijver, en we zijn allemaal fiere Limburgers die in eigen gouw graag de eerste viool spelen. In eigen Damburg betekent dit dat we Sporting willen kloppen, en zo – na de misstap van vorige week in Hoogstraten – de titelstrijd weer helemaal opengooien. Makkelijk zal het niet worden, makkelijk is het nooit, maar we zullen er met z’n allen klaar voor zijn, Sporting Hasselt.

Tot zondag!

Other Articles

Nieuws
Nieuws

Leave a Reply