Voorbeschouwing Bocholt VV – SK Pepingen-Halle

Na een sterke reeks van vier overwinningen op rij zag het er vorige week enkele minuten bijzonder beroerd uit, toen tegenstander Houtvenne kort voor tijd op voorsprong klom. Op het veld van de laatste in het klassement verliezen is natuurlijk pijnlijk, en dus prezen we ons gelukkig dat Romero Regales – weer hij – in de ultieme slotfase nog gelijk kon maken. Het was slechts een punt, maar een punt is voor zover wij weten nog altijd beter dan geen punt.

De wedstrijd van dit weekend wordt er natuurlijk niet minder belangrijk op. Ook onze volgende tegenstander vertoeft in de onderste regionen van het klassement, en dus verwachten we niet minder dan een overwinning aan de eigen Damburg. Al is onderschatting – daar zijn we weer – uiteraard ook uit den boze. Pepingen-Halle versloeg dit seizoen al Hasselt, Belisia en Diegem: meer waarschuwing lijkt ons niet nodig.

SK Halle, een samengaan van Union en Cercle, droeg een van de oudste stamnummers van het land en fusioneerde in 2017 nogmaals, dit keer met dorpsclub FC Pepingen. Net als FC Houtvenne is de fusieclub na het geamputeerde seizoen van vorig jaar een (relatieve) nieuwkomer in Tweede Amateurklasse.

Ondanks het wat kleurloze gelijkspel van vorige week geloven we nog steeds dat onze jongens in een opwaartse spiraal zitten. Hopelijk wordt deze indruk zondag bevestigd. Tot zondag!

PS Vergeet uw mondmasker en CST niet.

Other Articles

Club
Club
Propere driepunter