Een punt bij Houtvenne

Het lijkt misschien een cliché wanneer u hier leest dat geen enkele tegenstander in deze reeks mag worden onderschat, maar in elk cliché schuilt een grond van waarheid. Zo ging ons eerste elftal gisteravond op bezoek bij hekkensluiter Houtvenne, en al speelde KBVV geen onverdienstelijke partij, drie punten pakken is niet gelukt.

Houtvenne werkt de thuiswedstrijden af op een oefenveld van KVC Westerlo en dat zijn geen prettige omstandigheden: een klein speelveld, geen tribunes, geen speaker, kortom weinig voetbalsfeer. Onze jongens moesten duidelijk wennen aan de beperkte afmetingen van het (kunstgras)terrein en daar probeerde Houtvenne van te profiteren, met veel pressing en een indrukwekkende inzet. Ook de nodige voetballende kwaliteiten waren aanwezig, en het duurde twintig minuten vooraleer KBVV het evenwicht wist te herstellen – zonder evenwel veel kansen te moeten toestaan. Het verdere verloop van de eerste helft was rustig te noemen.

Na de pauze namen de bezoekers het heft in handen. Houtvenne kreunde onder het Bocholter overwicht, maar bleef tegelijk loeren op een kansje – voornamelijk op stilstaande fases – zodat onze doelman Stijn Wertelaers ook deze week weer enkele knappe reddingen moest doen. Eveneens net als de voorbije weken zat het venijn in de staart. In een warrige fase kreeg Romero Regales de bal niet over de doellijn, en kort daarop lukte Houtvenne de 1-0, door een door Wertelaers afgeweerd schot in de rebound tegen het net te duwen. Dolle vreugde bij de Antwerpenaren, maar ze was van korte duur. In een ultiem offensief kregen we weer geharrewar voor de doelmond, en nu lukte het Regales wel om te scoren (1-1). De thuisploeg maakte nog flink wat misbaar vanwege vermeend buitenspel, maar de einduitslag was voor beide teams billijk te noemen.

Een punt, we schieten er niet veel mee op, maar onze jongens zijn nu wel al zes wedstrijden ongeslagen. Met nog vier wedstrijden voor de winterstop en twee opeenvolgende thuiswedstrijden wordt het tijd om kleur te bekennen: klimmen we nog verder in het klassement? Afspraak volgende week tegen Pepingen-Halle!

Other Articles