Propere driepunter

Nee, het was geen namiddag voor de geschiedenisboeken. De Bocholter fans vonden slechts mondjesmaat de weg naar het stadion op deze kille novemberdag, en de regen maakte er helemaal een treurige bedoening van. Gelukkig maar dat ons eerste elftal op de afspraak was vanmiddag: Bocholt VV – Pepingen-Halle eindigde op 3-0.

De bezoekers bekleedden geen benijdenswaardige plek in het klassement, maar waren niet van plan zich als makke lammetjes naar de slachtbank te laten leiden. Met wat goede wil kan zelfs worden gesteld dat ze het betere van het spel hadden, zonder daarom grote kansen af te dwingen – al moest Stijn Wertelaers wel eens uit zijn pijp komen om bijvoorbeeld een bal over de lat te tikken. Intussen had Wouter Scheelen echter al voor de geruststellende vroege goal gezorgd (1-0), en toen Thomas Azevedo een keurig uitgespeelde tegenprik op voorbeeldige wijze afrondde (2-0), wisten we onze schaapjes bij de rust al op het droge.

In de tweede helft was het vooral zaak de concentratie niet te laten verslappen. De bezoekers bleven dapper weerwerk bieden en troffen nog de paal, maar het was toch vooral wachten tot KBVV een van de countermogelijkheden met succes zou afronden, zeker toen de bezoekers na protest ook nog eens tot tien werden gereduceerd. Tien minuten voor tijd was het dan zover: centrale verdediger Ruben Janssen – noem hem gerust een rots in de branding – was mee naar voren getrokken en knalde de 3-0 in de verste hoek. Boeken dicht, het werk zat erop en snel rond de kachel.

Met deze nieuwe driepunter nestelen onze jongens zich inmiddels op de vierde plaats in het klassement. Volgende week komt Eendracht Aalst op bezoek, een mooie traditieclub die eveneens in de winning mood verkeert. Wij maken bij deze graag een afspraak voor opnieuw een kraker in het Damburgstadion!

Other Articles