Voorbeschouwing Bocholt VV – Eendracht Aalst

De wedstrijd van enkele weken geleden tegen Lyra-Lierse was een echte topwedstrijd met veel volk en dito ambiance. Het deed ons reikhalzend uitkijken naar de wedstrijd van morgen. Eendracht Aalst is een club met geschiedenis die altijd kan rekenen op een grote schare supporters en die net als KBVV de laatste weken prima resultaten liet optekenen – dat kon niet anders dan weer een mooie clash worden. Jammer genoeg zitten we ondertussen weer opgescheept met coronadreiging, en dat is toch een domper op de feestvreugde.

Puur sportief verandert er natuurlijk niets aan de waarde van de wedstrijd. Er is dit weekend niet alleen Bocholt – Aalst, nummer vier tegen nummer drie, ook de eerste twee in het klassement, Hoogstraten en Lyra-Lierse, nemen het tegen elkaar op. Het spreekt voor zich dat de winnaar in deze wedstrijden hoe dan ook een gouden zaak doet.

Eendracht Aalst, het is een naam die aanspreekt. De carnavalsclub, de ex-club van o.a. Gilles De Bilde en Yves Vanderhaeghe die halfweg de jaren negentig hoge toppen scheerde in het Belgische voetbal. Het Pierre Cornelisstadion danste in die tijd van plezier, toen de zwart-witte underdog het elke tegenstander bijzonder lastig maakte, zelfs in Europa, waar Levski Sofia voor de bijl ging. Na de gouden jaren ging het echter bergaf, door wanbeheer en onrealistische ambities, en het fiere Eendracht ging failliet. De Ajuinen hebben echter één troef die haar zelfs door de meeste woeste stormen loodst: de hondstrouwe supporters. De gouden jaren zijn alweer enkele jaren voorbij, maar de club is nog springlevend.

Veel fans, dat betekent gewoonlijk ook veel ambitie, en die is er ook dit seizoen in Aalst. Niet ten onrechte, als we een blik werpen op het klassement en de recente resultaten. Maar datzelfde geldt natuurlijk ook voor Bocholt VV: na een flinke remonte zijn we onder coach Tom Vandervee resoluut de top vijf ingedoken. Louter sportief staan we op zaterdagavond misschien wel voor de aantrekkelijkste wedstrijd van het seizoen.

Enkele praktische zaken dan. De supporters van Eendracht Aalst dienen het Damburgstadion te betreden via het adres Brogelerweg 59 (rechts van de sporthal). Uiteraard gelden ook morgen de coronaregels in en rond het stadion: mondmaskerplicht indien u niet aan een tafeltje zit, maximum zes mensen per tafel en verplicht scannen van het Covid Safe Ticket.

Tot slot nog een quizvraagje: Dries Mertens, steraanvaller van Napoli in de Serie A, genoot zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en AA Gent. Doorbreken deed hij echter in Nederland, bij o.a. Utrecht en PSV. Weet u welke de enige Belgische club is waar Dries in het eerste elftal heeft gespeeld, weliswaar in Derde Nationale? Tip: de clubkleuren zijn wit en zwart…

Other Articles

Club
Propere driepunter