Vlotte overwinning bij de hekkensluiter

Een verplaatsing naar nummer laatst, dan verwacht iedereen drie punten. De beloften van Beerschot waren zo goed als veroordeeld en dat varkentje zouden we toch wel even wassen? Iedereen weet dat zulke voorspellingen wel vaker als een boemerang terugkomen, maar het pleit voor onze jongens dat ze het Antwerpse varkentje op professionele wijze hebben gewassen.

Seppe Brulmans was er vanavond niet bij, hij werd dit weekend vader en verkoos – geheel begrijpelijk – aan het kraambed te blijven. Dikke proficiat Seppe en familie!

De eerste helft deed denken aan de heenwedstrijd. Beerschot U23 combineerde niet onaardig maar slaagde er nauwelijks in voor enig doelgevaar te zorgen. Onze jongens lieten het allemaal zo’n beetje gebeuren en dreigden enkel (een beetje) op vrije trap. Tot kort voor rust Toon Lenaerts het welletjes vond en met het hoofd – zoals wel vaker dit seizoen – de ban brak: 0-1, daar gingen we mee de rust in.

De tweede helft was voor ons. Jordy Mathei zorgde met twee treffers voor gemoedsrust (0-2 en 0-3), en youngster Rik Jacobs had aan nauwelijks enkele minuten speeltijd genoeg om de 0-4 binnen te knikken.

Wat het nog waard is in het slot van deze competitie, zal de komende weken moeten blijken, maar het pleit absoluut voor Tom Vandervee en zijn team dat ze blijven streven naar een zo hoog mogelijke klassering en wie weet op die manier nog een ticket voor de eindronde. Volgende week spelen we thuis op zondag, tegen het sterke Cappellen. Slagen onze jongens erin om die partij te winnen, dan is er nog veel mogelijk.

Stap voor stap, en nu toch even nagenieten van een mooie driepunter. Goed gedaan Bocholt VV!

Other Articles