Voorbeschouwing en licentienieuws

Het lijkt de voorbije jaren ‘normaal’ te zijn geworden, maar neemt u het van ons aan: dat is het niet. Ook dit jaar werd achter de schermen weer hard gewerkt aan een licentie voor Eerste (en dus ook Tweede) Nationale. Het blijft elk jaar opnieuw een huzarenstukje om dit als bescheiden amateurclub voor mekaar te krijgen, petje af dus voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt!

Op administratief vlak is Bocholt VV alvast geslaagd dit seizoen, en op sportief vlak betekent de licentie dat we volgend seizoen (dat van het eeuwfeest) op zijn minst op hetzelfde niveau zullen kunnen aantreden. Promotie behoort ook tot de mogelijkheden, al zal daarvoor alles moeten meezitten. Te beginnen komende zondag, in de thuiswedstrijd tegen het sterke Cappellen.

De heenwedstrijd in het Antwerpse wisten we met 0-1 te winnen, en dat was toen het begin van enkele sterke weken. Cappellen speelt een vrij regelmatig seizoen en wist zich steeds bovenin het klassement te handhaven. De laatste jaren wisten de geel-roden regelmatig te winnen in Bocholt en met de eindronde – en zelfs rechtstreekse promotie, aangezien Hades geen licentie heeft voor Eerste – voor het grijpen, zullen ze ook zondag voor drie punten naar onze contreien afzakken.

En onze jongens? Die hebben vorige week getoond dat ze nog een eindspurt in de benen hebben. Het kansloze Beerschot U23 werd vlotjes opgerold en dan was het natuurlijk jammer om vast te stellen dat de volledige top zeven zijn wedstrijd had gewonnen. Onze jongens zullen niets meer mogen laten liggen.

Dat zou dus wel eens een pittige wedstrijd kunnen worden op zondagnamiddag. De wielerliefhebbers onder ons hoeven bovendien niets te missen van het titanenduel op Ardense wegen tussen Tadej Pogacar en Remco Evenepoel, want de koers kan u intussen volgen in onze kantine.

Afspraak in de Axor Arena!

Other Articles