Vlotjes voorbij Hades naar de subtop!

Thuis tegen Hades, dat is behalve een Limburgse derby allesbehalve een gemakkelijke opdracht. De wedstrijd kon vanmiddag echter niet voortvarender beginnen, aangezien topschutter Dylan Seys al na enkele minuten de 1-0 tegen de touwen wist te werken.

KBVV had de touwtjes stevig in handen en kreeg kansen om de kloof verder uit te diepen. Dit lukte echter niet, en de bezoekers uit Kiewit namen gaandeweg het commando over. Stijn Wertelaers moest zelfs een keer de meubelen redden, en zo waren we aan de rust blij met de krappe voorsprong.

In de tweede helft bleef Hades dapper komen, tot het moment van Thomas Azevedo was aangebroken: 2-0 en de boeken mochten dicht. De wedstrijd kabbelde naar het einde en een al bij al vlotte zege voor onze jongens.

Na de moeilijke start hebben ze zich de laatste weken bijzonder goed herpakt. 13 op 18 en zo opgeschoven van plaats 17 naar plaats 8, wie het ons anderhalve maand geleden had voorspeld, hadden we een bijzonder koppige optimist genoemd. Maar kijk, de jongens van Yves Beckers staan er en proberen de opwaartse lijn ook volgende week in Berchem verder te trekken.