Vlotjes naar 9 op 9!

Met gisteravond opnieuw een overtuigende zege heeft ons eerste elftal nu definitief de wind in de zeilen. Het aartsmoeilijke programma van de eerste vijf speeldagen en het feit dat belangrijke pionnen als Seys en Takidine pas laat de spelerskern hebben vervoegd, zorgden in de maand september nog voor twijfels. Die zijn door de troepen van coach Yves Beckers inmiddels vakkundig naar de prullenmand verwezen.

De wedstrijd van gisteravond deed denken aan die van vorige week. KBVV startte met overtuiging en trok onmiddellijk richting het vijandelijke doel, en dat leverde meteen kansen op. We zitten in een goede flow momenteel en dan heb je al eens wat meeval: ook Berchem had al een paar kansjes gehad, maar het was Lorenzo Noviello die in de kluts reeds in de openingsfase voor 0-1 wist te zorgen. Een kwartier later was het weer raak, nu via een own-goal (0-2). Tot de rust golfde het spel op en af, maar we voelden aan alles dat we dit niet meer uit handen zouden geven.

Na de pauze kreeg een Berchemspeler rood voor een fikse charge op Brulmans, en toen kort daarna de 0-3 werd gescoord (door Dimi Vanhaen), mochten de boeken dicht. Onze jongens creëerden nog flink wat kansen, met als orgelpunt een knal op de lat van opnieuw Vanhaen, maar scoren lukte niet meer.

Geen Bocholtenaar die daar van wakker lag, natuurlijk. Een verplaatsing naar Berchem Sport is nooit gemakkelijk, en wie op het Rooi op zo’n autoritaire wijze de drie punten komt halen, mag zichzelf – even toch – op de borst kloppen. Na goed een derde van de competitie staan we zo op de zevende plaats, met de top vijf binnen handbereik. Het slechtste wat onze jongens nu kunnen doen, is beginnen zweven – die slechte start slepen we toch nog steeds een beetje mee. Voetjes op de grond, hard blijven werken en het vizier stilaan richten op volgende week, wanneer we in eigen Axor Arena Tempo Overijse ontvangen.

(foto Bèrke Vallé)

Other Articles