Tussen speeldag een en twee

Op veel meeval hebben we dit seizoen nog niet mogen rekenen. Toegegeven, in de bekerwedstrijd tegen Blankenberge had het anders kunnen lopen, maar in de thuiswedstrijd tegen Eersteklasser Amateurs Virton – uitschakeling met penalty’s na 3-3 – en afgelopen woensdag op bezoek bij Rupel Boom hadden we beter kunnen en misschien wel moeten doen.

De eerste helft in Boom was immers voor ons. Onze jongens waren minstens de evenknie van de dit jaar uit Eerste Amateur gedegradeerde tegenstander en kregen ook kansen. Een bal tegen de lat van Noviello, en toen Arne Bussels op weg was naar doel, werd hij neergehaald door een lokale verdediger. Die kreeg rood, en dat leek ons op weg te zetten naar puntengewin.

Jammer genoeg was onze gevaarlijkste aanvaller Lorenzo Noviello intussen geblesseerd vervangen – met een spierscheur – en na de rust kregen onze jongens niet veel meer klaar, eens te meer een bewijs dat een tegenstander in ondertal niet noodzakelijk een garantie is op succes. Rupel Boom scoorde na een vrije trap de 1-0 en barricadeerde de weg naar het eigen doel. Toch waren er ook dan nog mogelijkheden voor Bocholt VV, maar het mocht niet zijn: 1-0 was de onverbiddelijke eindstand.

Komende zondag dan maar, tegen Racing Mechelen? Opnieuw een zware tegenstander. De Mechelaars slepen elk jaar een lange traditie met zich mee en zien zich altijd en overal geconfronteerd met grote verwachtingen. In tegenstelling tot onze jongens wisten de groen-witten hun openingswedstrijd (tegen Overijse) wel te winnen, en ook in Bocholt zullen ze ongetwijfeld voor de volle buit gaan.

Hoe dan ook starten we zondag weer met 0-0 op het scorebord. In onze spelerskern hebben we nog steeds het volste vertrouwen, en mits een keer wat meeval moeten we zondag onze eerste punten kunnen pakken.

De gewestelijke reserven gaven vanavond in hun eerste competitiewedstrijd tegen FC Opitter alvast het goede voorbeeld: 1-0 winst, meer hoeft dat zondag ook niet te zijn.