Met dank aan Stijn Wertelaers

Dat we met Racing Mechelen een stevige tegenstander over de vloer kregen, was voorspeld. De groen-witten gingen vrank en vrij hun kans en onze jongens hadden het niet gemakkelijk om onder de druk uit te geraken. Racing creëerde al snel enkele kansen en trof de deklat. Aan Bocholter kant konden we niet veel meer noteren dan een scrimmage voor het bezoekende doel en enkele schoten uit de tweede lijn.

Na de rust kwam er weinig verandering. KBVV wilde wel, maar Racing hield de ruimtes klein en toonde zich kwieker. Toen op het uur met veel gevoel de 0-1 in de linkerbovenhoek werd gestift, kon niemand dat verrassend of onverdiend noemen. En de bezoekers duwden door: er was tot driemaal toe een ijzersterke Stijn Wertelaers nodig om onze jongens in de wedstrijd te houden.

We voelden de bui van een nieuwe nederlaag alweer hangen, tot er dan toch een scheurtje kwam in de sterke bezoekende organisatie. Aanval over links, en via tussenstation Seys zag Dimitri Vanhaen kans om met een omhaal de bordjes weer gelijk te hangen (1-1). Enkele minuten later floot de scheidsrechter af en waren we tevreden met een zwaarbevochten punt. Want ja, dit Racing Mechelen – gesteund door haar fanatieke achterban – lijkt een stuk sterker dan dat van vorig seizoen.

Volgend weekend kijken we dat andere Mechelen in de ogen!