Tom Vandervee nieuwe trainer Bocholt VV

Bocholt VV heeft zijn opvolger voor Rocky Peeters beet. De Noord-Limburgers bereikten zaterdagmiddag een akkoord met Tom Vandervee. De 51-jarige Lommelaar leidt dinsdag zijn eerste training.

Voor Vandervee is het zijn eerste opdracht als T1. Maar de Lommelaar is gepokt en gemazeld in het voetbal. Hij was prof bij Lommel, Germinal en Gent, speelde later nog voor Geel, Overpelt en Meerhout en fungeerde een tiental jaar als T2 bij Lommel SK. Op dit moment had hij de (nationale) U18 van Lommel onder zijn hoede.“En dat vond ik ook heel plezant”, reageert Vandervee. “Die jongens gingen er vol voor. Maar dan kwam Bocholt op de proppen. Zo’n kans komt niet vaak voor. Ik heb enkele gesprekken gehad van Rony Vangompel, met wie ik nog enkele seizoenen samengespeeld heb bij Lommel, en zaterdag hebben we een akkoord bereikt. Dat dit mijn eerste job als T1 is? Klopt, al heb ik bij Lommel ook twee keer gedepanneerd. En bij coaches als Walter Meeuws nam ik het veldwerk eigenlijk voor mijn rekening. Ik heb veel gezien en opgestoken in mijn carrière en probeer die ervaring nu door te geven.”

Al is tweede afdeling VV nieuw voor de Lommelaar, die op de sportdienst aan de Soeverein werkt. “Ik heb Bocholt vorige week een eerste keer aan het werk gezien”, aldus Vandervee. “We hadden zelf nog wedstrijd met de U18 in RWDM en daarom was ik te laat. De 4-0 (tegen Belisia, nvdr) heb ik nog net gezien. Maar ik ken al heel wat jongens. Met Scheelen, Bertjens, Regales en Azevedo, om er maar enkelen te noemen, heb ik al samengewerkt.”

Vandervee beseft dat de verwachtingen bij Bocholt hoog liggen. “Als je hun accommodatie én spelerskern ziet, mag je terecht ambitieus zijn”, vindt Vandervee, die dinsdag voor het eerst de training zal leiden. “Maar uiteraard teken ik zaterdag ook present op de uitmatch in Cappellen.”

Other Articles