Voorbeschouwing FC Cappellen – Bocholt VV

Na de hoopgevende overwinning van vorige week tegen Belisia trekken onze jongens zondag naar Kapellen, voor een treffen der middenmotors. Inderdaad, met respectievelijk vijf en zes punten kunnen nog RCFC, noch KBVV tevreden zijn over hun competitiestart.

Net als onze jongens troffen ook die van Cappellen dit jaar al Hoogstraten en Londerzeel, en met ook nog eens Lyra-Lierse heeft de kalendermaker hen nog niet bepaald verwend. Uit deze wedstrijden werden twee punten gepuurd – bij Lyra-Lierse en vorige week op Londerzeel, sterk toch – en verder werd in eigen huis gewonnen tegen Pepingen-Halle. Met jongens als Kil en Walen De Keyzer in de rangen lijkt het ons dat Cappellen tot meer in staat moet zijn.

Dat de Royal Cappellen Football Club een ware traditieclub is, doet de naam al vermoeden. Een blik op de website van de club leert ons dat de schrijfwijze (met C en dubbele p) dezelfde is als die van de oorspronkelijke naam van de gemeente Kapellen, en dat de voetbalclub op een geschiedenis van meer dan 110 jaar kan bogen! Een geschiedenis die de club tot in Tweede Nationale bracht, en de laatste jaren in Derde Klasse / Tweede Amateurklasse, kortom, we hebben het over een vaste waarde in de hogere regionen van het Belgische voetbal, over een oude reus die ons respect verdient.

Laat het er echter de strijd tussen de krijtlijnen niet minder fel door maken. Onze jongens toonden vorige week honger naar beterschap, en voegden zeker voor het rustsignaal de daad bij het woord. Dat de verdediging van Belisia er niet altijd even goed uitzag, moeten we misschien toch ook maar onthouden, en dus vraagt de vlotte 4-1 om bevestiging in Kapellen. De sportieve leiding is voorlopig nog in de bekwame handen van het duo Vangompel – Schuermans, wij duimen komende zondag voor hun troepen!

Other Articles

ClubEvents
Eetdag 11 november