Het zit niet mee in Hasselt

Opnieuw een nederlaag voor onze jongens, gisteren in Hasselt. Op zich geen verrassing, gezien onze matige start en een Sporting Hasselt dat duidelijk de wind in de zeilen heeft. Wie de wedstrijd echter gevolgd heeft, zag maar weinig verschil tussen beide elftallen.

Het is elke wedstrijd weer puzzelen voor onze coach Yves Beckers. Met de geschorste Vanhaen en in een spierkwetsuur hervallen Brulmans miste hij zijn halve middenveld en vooral de nodige ervaring in een sfeervolle wedstrijd als die van gisteravond. Sporting Hasselt probeerde de bezoekers uit Bocholt dan ook te overbluffen, maar de eerste aanvalsgolven wisten onze jongens vlot te pareren. Op het kwartier kwamen er op korte tijd wel een drietal mogelijkheden voor de thuisploeg, maar Stijn Wertelaers en het sterke centrale duo voor hem wisten de meubelen te redden. De Hasseltse druk hield nooit echt aan en aan de rust was het 0-0.

Verdedigend stond het allemaal dus goed, maar aanvallend hadden we nog maar weinig klaargekregen. Na de rust zagen we min of meer hetzelfde spelbeeld, met nu wel enkele mogelijkheden voor KBVV. Met een lage kopbal in de korte hoek en een spectaculaire omhaal net over het doel toonde met name spits Derrick Ugbo zijn onmiskenbare kwaliteiten, maar helaas: ook de thuisploeg bleef proberen en slaagde er met een vreemde stuiter in om onze doelman te verrassen (1-0). Een opdoffer, maar onze jongens bleven het proberen tot in de ultieme slotfase, toen een mee naar voren getrokken Stijn Wertelaers een stevige kopbal nog van de lijn zag gekeerd. Het mocht niet zijn gisteravond.

Kort samengevat: opnieuw geen slechte wedstrijd, maar helaas ook weer geen punten. Het mag ook duidelijk zijn dat het met vier nieuwe jongens eind augustus nog zoeken is naar een type-elftal, en als daar dan nog een schorsing en blessures bijkomen, maakt dat er de zaken natuurlijk ook niet eenvoudiger op. Geduld is dus een schone deugd, want de nodige kwaliteit is er. Het komt ongetwijfeld allemaal goed.