Een punt op karakter!

Op verplaatsing bij profclub KV Mechelen – zij het dan de beloftenploeg – dat is op papier een mooie affiche. De realiteit valt echter tegen, zo ondervonden we vorig seizoen al. De wedstrijd van vanavond werd gespeeld op de jeugdterreinen van KV, en dat is teruggaan in de tijd – om het beleefd uit te drukken. Maar goed, de omstandigheden zijn soms wat ze zijn en sowieso voor de twee elftallen dezelfde.

De beginfase van de wedstrijd was in evenwicht, tot Jong KV in de tiende minuut nogal gemakkelijk op voorsprong mocht komen (1-0). Nauwelijks enkele minuten later strafte Toon Lenaerts een foutje van de lokale doelman af (1-1), maar al even snel sneed de thuisploeg opnieuw door onze verdedigende boter (2-1). We kwamen op onze beurt ook weer dicht bij een treffer, maar werden de pas afgesneden door een flitsend Jong KV. Het werd 3-1 en 4-1: aan de rust zag het er somber uit voor KBVV, dat verdedigend al te veel steken had laten vallen.

Na de rust toverde Dylan Seys met een knap schot de 4-2 op het afwezige scorebord, en toen Thomas Azevedo al even mooi de aansluitingstreffer in de rechterbovenhoek legde (4-3), vatten de bezoekende supporters weer moed. Onze jongens knokten voor wat ze waard waren, maar kansen bleven uit. In de slotfase werd het natuurlijk steeds meer alles of niets, en daar leek KV Mechelen van te profiteren toen een van de aalvlugge lokale spitsen alleen op Stijn Wertelaers af mocht gaan. Gelukkig voor ons deed Stijn wat hij kan als geen ander: rustig blijven en op het juiste moment de vleugels strekken als een nachtvlinder. Het bleef 4-3.

Daar leek het ook bij te blijven, tot een laatste aanval van onze jongens in de rechthoek met overduidelijk handspel werd gestuit. Vrije trap, oordeelde de scheidsrechter, met natuurlijk heel wat protest van onzentwege, en het siert de man in het zwart dat hij de mening van zijn grensrechter ging vragen. Die mening was uitgesproken en we kregen een penalty. Dylan Seys hield het hoofd koel en knalde de 4-4 tegen de touwen, meteen ook de eindstand.

Een moeilijke wedstrijd wisten we van 4-1 om te buigen naar 4-4, dan heb je als ploeg mentale veerkracht getoond en heb je het op verplaatsing in Mechelen gewoon erg goed gedaan. Op naar komend weekend en hopelijk een vervolg tegen Lebbeke!