Eerste driepunter is een feit!

Het is vandaag 1 oktober, en hoewel de temperatuur nog aan de zomer deed denken, is dat toch redelijk laat om een eerste keer te winnen. Beter laat dan nooit, zegt echter een oeroude volkswijsheid, en dus waren we rond de klok van vijf meer dan tevreden met drie punten tegen Lebbeke.

Met twee op vijftien konden we moeilijk gewagen van een geslaagde competitiestart, en dus was winst vandaag tegen FC Lebbeke zeer wenselijk, en misschien wel van moetens. Met iedereen fit en speelgerechtigd kwam er een onuitgegeven Bocholter elf aan de aftrap, en dat new look KBVV trok meteen richting het bezoekende doel. Toen Andrea Cascio een hoekschop binnen wist te knikken (1-0), hadden we de indruk dat het allemaal wel zou loslopen vandaag.

Het siert de bezoekers dat ze het hoofd niet lieten hangen, en met een gelukje – owngoal van Toon Lenaerts – herstelden ze al snel het evenwicht (1-1), althans op het scorebord, want tussen de lijnen waren onze jongens duidelijk de beteren. De bedrijvige Dylan Seys – in Mechelen al goed voor twee doelpunten – was enkele keren razend gevaarlijk en trof via de vingertoppen van de bezoekende doelman zelfs de binnenkant van de doelpaal. Kort voor rust was het raak voor spierbundel Dylan (2-1), en zo konden we met een gerust gemoed de rust in.

Na de pauze probeerden de bezoekers de bakens te verzetten en toen ze de gelijkmaker leken te scoren, was er gelukkig de opgestoken vlag van de lijnrechter om het feestje te vergallen. En dan is voetbal soms zo hard: binnen de minuut wist invaller Thomas Azevedo een mooie Bocholter combinatie feilloos af te werken (3-1). De wedstrijd leek gespeeld. Lorenzo Noviello wilde het er echter nog niet bij laten, en na een poeier op de deklat scoorde hij een kwartier voor tijd de verdiende 4-1. Lebbeke had de boodschap begrepen en drong niet meer aan.

4-1, wil dat nu zeggen dat we een weergaloos Bocholt VV hebben gezien? Dat misschien ook weer niet. Onze jongens waren op de afspraak en maakten vakkundig komaf met de tegenstand, maar wij zijn ervan overtuigd dat met de kwaliteit die in deze kern schuilt, nog veel meer mogelijk is.

Volgende week wacht de moeilijke verplaatsing naar Lyra-Lierse!