Geen punten bij Lyra-Lierse

We stonden voor een verraderlijke verplaatsing, dat wisten we. Lyra-Lierse was – net als wij – een kat in het nauw en die maakt weleens rare sprongen. Het werd gisteravond een verhaal zoals onze jongens er dit seizoen al meerdere schreven: niet slecht gespeeld, maar zonder doelgevaar scoor je geen doelpunten…

De eerste helft ging gelijk op. Beide teams hadden hun momenten, maar toen prijsschutter Peffer even teveel ruimte kreeg van onze verdediging, was het meteen raak (1-0). Na de rust was KBVV heer en meester, althans in het veldspel. De thuisploeg liet de tegenstander komen en onze jongens wisten nauwelijks kansen te creëren. Toen Schils bij een schaarse gelegenheid mocht aanleggen op de zestien meter, mochten de boeken dicht (2-0). Zo leek het althans, want een lokale owngoal (2-1) bracht nog even wat spanning, maar puntengewin zat er niet meer in gisteravond.

Tja, opnieuw een nederlaag, dat is natuurlijk zuur. Dat we met Lyra-Lierse weer een hoog aangeschreven tegenstander mogen afvinken, is alleszins een verzachtend gegeven. De broodnodige punten zullen heus nog wel volgen. Hopelijk volgende week al, thuis tegen promovendus Wezel Sport!