En we stomen door!

Sinds het aantreden van Tom Vandervee lijkt ons eerste elftal steeds meer op kruissnelheid te geraken. Vanmiddag in Wijgmaal domineerden onze jongens de partij van begin tot einde, maar beloonden ze zichzelf te karig door pas in de slotfase het verlossende doelpunt te scoren.

Van bij de aftrap nam KBVV het heft in handen. Na amper vijf minuten kreeg Allegria een unieke kans toen hij alleen voor doel opdook, maar hij miste. Er kwamen nog meer (kleine) mogelijkheden, maar in de zone van de waarheid was het steeds net niet, zodat Wijgmaal bleef loeren op een schaarse gelegenheid om onder de bezoekende druk te geraken. Iets na het halfuur was het bijna zover, maar voetbal is soms ook gewoon rechtvaardig: de wenkende kans voor de thuisploeg werd gemist en zo gingen we rusten met 0-0 op het scorebord.

Na de rust veranderde er… niets. KBVV bleef de controle behouden en naar voren trekken, maar op echt vuurwerk was het wachten tot het slotkwartier. Tien minuten voor tijd leek Romero Regales zijn ploeg te bevrijden, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens flinterdun buitenspel. Op een VAR moesten we natuurlijk niet rekenen, en protest van Ian Opdenakker kostte hem nog een gele kaart, zodat hij er volgende week niet bij zal zijn. Zuur! En het leek allemaal nog zuurder te worden, toen de doorgebroken Bertjens opnieuw een opgelegde kans de nek omwrong. Maar zoals gezegd, soms is voetbal rechtvaardig, en toen Regales in de slotminuut onderuit werd gehaald in de zestien, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Een kolfje naar de hand van onze topschutter zelf, die de strafschop feilloos omzette en zichzelf zo een prachtig verjaardagscadeau schonk. 35 wordt ie, het fenomeen uit Sittard, en het mag duidelijk zijn dat er nog geen sleet zit op de stevige carrosserie. Proficiat Romero!

Ziezo, opdracht volbracht en drie gouden punten mee naar Bocholt. Laat nu volgende week kersvers periodekampioen Lyra-Lierse naar het Damburgstadion komen, geef toe, dat wordt op deze manier toch een dikke topaffiche? We kijken er al naar uit!

Other Articles