Voorbeschouwing Olympia Wijgmaal – Bocholt VV

Opmerkelijk statistiekje: Olympia Wijgmaal en Bocholt VV troffen mekaar tot dusver negen keer in een officieel treffen, en in competitie verloor KBVV nog niet één keer. Verder herinneren we ons nog levendig hoe onze jongens in het bekertornooi van 2017 de kwalificatie voor de ronde-met-eersteklassers afdwongen (own goal van… Rocky Peeters), maar ook hoe Olympia ons in de eindronde van 2018 in eigen huis met 0-3 kwam afdrogen. Dit alles heeft met het oog op komende zondag natuurlijk weinig betekenis, maar het illustreert wel de status van beide clubs op dit niveau.

En dan enkele relevantere cijfers: sinds Wijgmaal op 18 september verloor bij Lyra-Lierse, zijn de blauw-witten nu al zes wedstrijden ongeslagen. Er werd o.a. gewonnen op het veld van Londerzeel en vorig weekend gelijkgespeeld in Hasselt, en in de rangschikking resulteren die knappe resultaten in een al even mooie vierde plaats. Het lijdt geen twijfel dat de thuisploeg zondag tegen Bocholt VV zal willen verdergaan op het elan.

Na een mindere start plaatsen onze jongens daar de laatste weken echter ook wel iets tegenover. Was het in Hasselt nog bijwijlen moeizaam, dan was de overwinning van vorige week tegen Hades overtuigend te noemen. Er is de laatste weken hard gewerkt aan spelpatronen en fysieke paraatheid, en ook de resultaten volgen nu. Sterker nog: slagen onze jongens er zondag in drie punten te pakken, dan duiken we de top vijf in.

Maar goed, toch maar niet op de zaken vooruitlopen. Het zal zweten worden in Vlaams-Brabant, maar met de juiste mentaliteit zijn wij ervan overtuigd dat we kunnen winnen. Succes!

Other Articles

Club
Dit willen we zien
Club
En we stomen door!