Voorbeschouwing Bocholt VV – Lyra-Lierse

Drukke dag voor onze club vandaag, met naast een resem oefenwedstrijden voor onze jeugdelftallen ook de eetdag in Parochiehuis. En ook op het oefenveld van het eerste elftal was er vanmorgen al flinke bedrijvigheid: er werd stevig getraind, met deze week uiteraard maar één doel voor ogen: de komst van periodekampioen Lyra-Lierse op zondag.

Al komt de naam een beetje gekunsteld over, Lyra-Lierse mag met recht en reden een traditieclub genoemd worden in het Belgische voetbal. Het oude Lyra (stamnummer 52) mag dan in 1972 verdwenen zijn na een fusie met Lierse SV, de oude dame verrees dat jaar meteen uit haar as en klom gestaag naar een plek in de nationale afdelingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het pad van Bocholt VV al eerder werd gekruist, sterker nog, de naam Lyra zal in vele hoofden zoete herinneringen oproepen: op zondag 2 september 2001 speelden we onze allereerste wedstrijd in het toenmalige Derde Nationale tegen de Lierenaars, uitslag 1-1. Bij de bezoekers liep toen TV-journalist Filip Joos in de spits, bij ons prijkten op het wedstrijdblad illustere namen als Roel Janssen, Yvan Langens, Peter Michels, Peter Pepels en Rony Vangompel. Het mag duidelijk zijn dat het eerste punt van dat seizoen na de wedstrijd tot laat in de avond werd gevierd: in die dagen was feestvieren heel gewoon.

Twintig jaar later is het dus niet TSV Lyra dat we over de vloer krijgen, maar Lyra-Lierse. Toen grote broer Lierse SK in 2018 na een lange doodsstrijd werd opgedoekt, stapte een deel van de aanhang over naar de rood-witte stadsgenoot. De sportieve successen zijn gevolgd, al gooide het coronavirus – net als overal – roet in het eten. De titel in Derde Amateur kon enkel op papier worden gevierd en vorig seizoen was er helemaal niets. Door op overtuigende wijze de eerste periodetitel van het lopende seizoen te pakken – het werd vorige week maar liefst 0-4 op het terrein van Hades – bewijzen de Antwerpenaren dat ze ook dit seizoen over een zeer sterk geheel beschikken. Vooral de voorlinie Peffer-Adesanya springt daarbij in het oog, maar ook mannen als Kil, Van den Buijs en Schaessens kennen het klappen van de zweep in het nationale voetbal, om van coach Bart De Roover nog maar te zwijgen.

Kortom, er wacht onze jongens zondag een zware klus. Met 10 op 12 hebben ze natuurlijk ook een goede maand achter de rug, zodat we wel iets verwachten tegen de kersverse periodekampioen. Laten we hopen op een hoogstaand duel tussen twee voetballende teams, met waarschijnlijk ook flink wat ambiance rond het veld. In september 2001 trok het duel Bocholt VV – Lyra meer dan 700 toeschouwers. Dat waren tijden.

Other Articles

Club
En we stomen door!