Een punt in Diegem

Het is waarlijk een seizoen van twee uitersten dat we beleven. Thuis zijn onze jongens oppermachtig en lieten ze nog geen enkel punt liggen, op verplaatsing wil het maar niet lukken. Eén schamele overwinning op verplaatsing, en ook vandaag is het op bezoek bij Diegem Sport niet gelukt om de drie punten naar Bocholt te brengen. Al had het wel gekund. Misschien had het zelfs gemoeten.

Want ja, als het luttele minuten voor tijd nog 1-0 staat, ben je na de wedstrijd als sympathisant van de mooiste club ter wereld uiteindelijk nog blij met een punt. Maar als je in rekening neemt dat KBVV gedurende quasi de volledige wedstrijd het spel domineerde, met zeker na rust flinke druk naar voren, en als je weet dat onze doelman nauwelijks een bal heeft moeten pakken en enkel door een kunstige omhaal kon worden geklopt, en dat onze spitsen loepzuivere kansen lieten liggen en tot tweemaal toe werden gestuit door het doelhout, ja dan blijf je toch zitten met een gevoel van ontgoocheling.

Fijn voor Wouter Scheelen dat hij met een mooi schot in het wedstrijdslot een onverdiende achterstand nog wist weg te vlakken, en jammer voor Kevin Dieme dat hij tegen twee gele kaarten aanliep. Het had allemaal een stuk mooier kunnen zijn, maar het is wat het is. Een punt. Mocht u echter denken dat we overdrijven, willen we u de uitspraak van iemand uit de technische staf van Diegem niet onthouden: “Dit Bocholt is de sterkste ploeg die we hier de laatste jaren zijn tegengekomen.” Het zijn niet onze woorden, en we schieten er natuurlijk geen meter mee op, maar het geeft toch aan wat er dit seizoen allemaal mogelijk is.

Tot slot nog een interessant nieuwtje. De naam Tuur Houben zegt u wellicht niet veel, maar deze 24-jarige schaduwspits maakt deze winter de overstap van Telstar (Ned) naar Bocholt VV. Tuur speelde een vijftigtal wedstrijden in de hoofdmacht van profclub MVV Maastricht en zal (hopelijk) ons eerste elftal een extra brengen in het offensieve compartiment. Welkom in Bocholt, beste Tuur!

U ziet het: aan ambitie geen gebrek bij Bocholt VV. Volgende week komt het Hades van Mirko Licata op bezoek, laten we ook dan weer vol voor de drie punten gaan!

Other Articles