Onze nieuwe aanwinst Tuur Houben

Bocholt VV (2B) heeft zijn aanvallende versterking beet. Truienaar Tuur Houben (foto, 24) moet de komende maanden de leemte opvullen, die ontstaan was door het vertrek van Irvingly van Eijma.

Niet als diepe spits, want daar heeft mijn nieuwe club met Christophe Bertjens al een kanjer in huis. Maar wél om verse aanvallende impulsen te geven vanop de flank of in de onmiddellijke nabijheid van Bertjens. Ik ben alleszins gekomen om me te tonen, want het voorbije half jaar was er één om heel snel te vergeten”, zegt Houben, die zondag 24 werd en overkomt van Telstar.

“Of ik er snel zal staan? Fysiek ben ik in orde, maar het gebrek aan wedstrijdritme is er natuurlijk. Gelukkig heb ik voldoende ervaring om dat snel weg te werken”, aldus Houben, die via de jeugd van STVV en OH Leuven (4,5 jaar) bij MVV belandde. “Ik kreeg bij OHL nooit echt een kans en in Nederland krijgt de jeugd die wel. Daarvan wou ik proeven. Ik heb in Maastricht een mooie tijd beleefd met ruim vijftig wedstrijden in de tweede divisie. Alleszins voldoende om in het tussenseizoen een contract bij Telstar te versieren. Maar dat verhaal heeft dus maar enkele maanden geduurd. De trainer die me binnenhaalde, vertrok en door een vingerbreuk raakte ik twee maanden op de sukkel. Gelukkig lag de club niet dwars. Mijn contract werd beëindigd en zo kon ik meteen ingaan op de reikende hand van Bocholt VV”, aldus Houben, die door het stopzetten van zijn profcontract nu ook naarstig op zoek gaat naar een job naast het voetbal.

Other Articles

Nieuws
Een punt in Diegem
Nieuws